Carla van de Puttelaar – Untitled (2005)

De foto’s van Carla van de Puttelaar (1967, Zaandam) zijn vervuld van een mooie fijnzinnige diepgang en vaak van verre herkenbaar. In 2002 won Carla van Puttelaar de basisprijs Prix de Rome, inmiddels is zij al jaren een succesvolle kunstenaar met diverse solotentoonstellingen in binnen- en buitenland.

 

De intieme beelden van naakte vrouwen met hun blanke porseleinen huid ontroeren in hun alledaagsheid en hun kwetsbaarheid. De foto’s dragen een klassieke schilderkunstige schoonheid in zich door het licht en een wat afstandelijk realisme. Om de schoonheid van haar werk te zien, moet je je schroom overwinnen en deze vrouwen van heel dichtbij bestuderen. Je ziet dan de afdruk van een beha-bandje, een klein wondje, kippevel of een litteken. Intieme details waar het oog van de fotograaf aan blijft hangen.

“Het is behoorlijk autobiografisch werk, ik laat mijzelf zien als vrouw door de foto’s van mijn modellen,” zegt ze onlangs in een mooi interview met het radioprogramma De Avonden. “Ik wil de delicate schoonheid laten zien van het vrouwenlichaam. Dat je kan kijken naar iemand die slaapt en ronddwalen over haar lichaam.”

De interviewer (L.J.A.D. Creyghton met Candlelight timbre) ziet ook de eeuwige slaap in haar werk, daar is van de Puttelaar het bepaald niet mee eens.

titel: Untitled
techniek: C-print, oplage 50
afmetingen: 38 x 38,5 cm
  • Carla van de Puttelaar

    Untitled, 2005
    € 725,-

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: