Thomas Elshuis – Twilight Horizon, 2010 – € 420

Thomas Elshuis (1961, Hilversum) reist al 10 jaar door het fotoarchief van een wijlen vriend en wereldreiziger. Delen van foto’s uit deze oneindige dia-archieven krijgen een nieuwe bestemming in de gemanipuleerde foto’s die inmiddels Elshuis’ eigen travellogue (logboek) vormen.

thomaselshuis-twilight

Thomas Elhuis onderzoekt letterlijk en figuurlijk de grenzen. Het archief beslaat bijna de hele wereld, elk continent, oneindig veel landen worden aangedaan. Nieuwe werelden en nieuwe plaatsen worden gecreëerd en door de kunstenaar en de kijker steeds getoetst op werkelijkheidszin. Op de grens van de realiteit, zijn tijd en plaats onzekere factoren. Juist dit zorgt ervoor dat de beelden bij iedereen persoonlijke herinneringen aan reizen, steden of landschappen naar boven komen. Welke wegen, routes en levenspaden heb jij genomen?

Op Art Amsterdam is bij Gist Galerie een speciale oplage te zien van Twilight Horizon, een zeer recent werk van Elshuis. Om het werk voor een groter publiek toegankelijk te maken is de editie in een kleinere maat afgedrukt. Bespraken we net Enomoto’s Kagirohi (schemerlicht) in zwart-wit, dit is een sprankelend ‘twilight’! Het ontbreken van dag of nacht zorgt een voor paarsige gloed, het oplichtend oranje stuurt je blik. Verrek, zien we nou ook nog Enomoto’s Sakura (bloesem) voor het beeld dwarrelen?

Lees hier een interessant artikel over het werk van Elshuis door Xandra de Jongh in de Volkskrant.

titel: Twilight Horizon, 2010
techniek: digital print, diasec, oplage 50 stuks
afmetingen: 28 x 42 cm
 • Thomas Elshuis

  Floating Island #012 (2015)
  € 495,-

 • Thomas Elshuis

  Twilight Horizon, 2010
  € 420,-

 • Thomas Elshuis – bij Nieuw Dakota met ‘Licht en Transparantie’

  Bij Nieuw Dakota in Amsterdam Noord (NDSM-werf) opende vorige week vrijdag de tentoonstelling Licht en Transparantie. Deze week is de tentoonstelling nog open van donderdag 18 februari tot en met zondag 21 februari. Leuk om even te gaan kijken, in het prachtige rauwe pand van Nieuw Dakota (waar wij onze allereerste tentoonstelling We Like 6% hielden), heel gemakkelijk te bereiken met de pont.

  Lees verder: Thomas Elshuis – bij Nieuw Dakota met ‘Licht en Transparantie’
 • Een nieuwe We Like Art Wall met Thomas Elshuis

  Heel leuk om met Thomas Elshuis een nieuwe We Like Art Wall te maken. In zijn fantastische huis en atelier in Amsterdam, een verbouwde oude pick-up fabriek met prachtig licht van boven en grote open ruimten, maakten we een Wall met daarop werken uit drie series. Samen vormen ze op de muur in Elshuis’ studio een inspirerend blok.

  Lees verder: Een nieuwe We Like Art Wall met Thomas Elshuis
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: