Stedelijk Museum Wall

Vandaag de tweede We Like Art-Wall!  We zullen met enige regelmaat van deze interactieve Walls laten zien op onze site. Thematische wandjes met We Like Art werken op relatieve grootte, een aantrekkelijke manier om het rijke archief van de site te ontsluiten denken we. Wat denken jullie? Nb: Surf naar www.welikeartwalls.nl en beweeg met je muis over de kunstwerken om door te klikken naar de eerder verschenen post.

De nieuwe (tweede) tentoonstelling Temporary Stedelijk 2, in het Stedelijk Museum (ga dat zien, bijvoorbeeld het heerlijk duizelingwekkende werk van Piero Golia) zorgt voor een mooie aanleiding om eerder door ons ‘geposte’ kunstwerken weer eens naar voren te halen. De Wall kunstenaars hierboven hebben allemaal geëxposeerd in het Stedelijk Museum en/of zijn opgenomen in de collectie van het Stedelijk.

En dit is slechts een selectie uit onze archieven (o.a. Tim Ayres, Han Schuil, Michiel Schuurman, Ad van Denderen hangen niet eens op deze muur). Wat te denken van deze geweldige foto van JCJ Vanderheyden, die in 2001 een solo-tentoonstelling had in het SM? Of het werk van Germaine Kruip, van wie de installatie Daytime semi-permanent te zien is het SM. Ook niet gek, net als het Stedelijk Museum een werk van Erik van Lieshout in huis hebben. Zie hier conservator Bart Rutten op atelierbezoek bij Van Lieshout.

Kortom ‘voel’ maar eens rustig over de wand en ontstluit het WLA-archief! Met werken van: Dana Lixenberg, Gert Jan Kocken, Erik van Lieshout, Boris Mikhailov, Rob Voerman, Berend Strik, Ina van Zyl, JCJ Vanderheyden, Germaine Kruip en Hellen van Meene. Bekijk ze allemaal hier.

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: