We Like Art Lounge: 150 vriendelijk geprijsde werken op Art Amsterdam

Over twee weken is het zover, één van de leukste jaarlijkse kunstfeestjes: Art Amsterdam. Vijf dagen lang kun je in korte tijd op de hoogte raken van dat wat er speelt in de hedendaagse kunst. In de RAI presenteren de betere galeries uit binnen- en buitenland recent werk van hun kunstenaars. Gegarandeerd kijk- en slenterplezier.

 

Dit jaar zorgt We Like Art voor een primeur. Niet eerder was er op een serieuze beurs een bezoekersvriendelijke afdeling met een verzameling betaalbare kunst van toonaangevende kunstenaars en veelbelovende jonge honden. Moesten kunstkopers met een klein budget voorheen altijd speuren naar sympathiek geprijsde pareltjes op de beursvloer. Nu kan de liefhebber terecht in de We Like Art Lounge met een selectie van zo’n 150 werken – met prijzen tussen de 100 en de 1.500 euro (inclusief btw).

Het achterliggende idee is de bezoeker te prikkelen tot een aankoop – om van een grote groep kijkers kopers te maken. Wij denken dat er een groot, nieuw en jong publiek popelt om wat te kopen – maar geen idee heeft waar te beginnen. Graag helpen we ze een handje.

Er is veel te zien en te koop: schilderijen, beelden, fotografie, keramiek, lichtobjecten, collages – van miniatuurtjes tot maatje monumentaal. Alle werken in de WLA Lounge zijn voorzien van overzichtelijke prijsinformatie, verwijzingen naar de standnummers van de galeries en de Kunstkoop mogelijkheid. Ter plekke in de lounge kan de aankoop bezegeld worden.

Deze galeries ondersteunen dit initiatief en doe mee:

99 Uitgevers/Publishers | Galerie Alex Daniëls-Reflex Amsterdam | Art Affairs | Aschenbach & Hofland Galleries | Galerie Bart | Ton de Boer | Galerie Brandt | Brutto GustoCanvas | International Art | Galerie Maria Chailloux | Cityscapes Gallery | Galerie Clement | Cokkie Snoei| Marian Cramer Projects | Galerie Hein Elferink| Galerie 10 | Gist | Ten Haaf Projects | Huub Hannen Galerie| HB galerie | Heden | Jan van Hoof Galerie| Galerie Majke Hüsstege | Kahmann Gallery | Galerie van Kranendonk | Galerie Roger Katwijk | LhGWR | Luiscius Galerie | Martin Mertens | Galerie Maurits van de Laar | METIS-NL | Nouvelles Images | PARC-Editions | Priveekollektie | RAM | Reuten Galerie | Kunsthandel Rueb | Tanya Rumpff | Slewe| Bob Smit Gallery | Soledad Senlle Gallery | St. Art Gallery | Steendrukkerij Amsterdam | Galerie Judy Straten | tegenboschvanvreden | VOUS ETES ICI | Kunstruimte Wagemans | Galerie Van de Weghe | Galerie Fons Welters| Galerie Wit | Galerie Witteveen | Galerie De Zaal | White Space Gallery | camara oscura galeria de arte | Galerie Dukan&Hourdequin | Galerie MøllerWitt | Galleri Thomassen | Galerie Wilms | Laura Mars GRP.| VEGAS gallery.

Waar vind je de We Like Art Lounge? Vlakbij de ingang van Art Amsterdam leidt een roze loper je naar de riante ruimte (165 m2!) op de begane grond links achter de roltrappen. Kan niet missen. Hopelijk zien we je daar!

  • We Like Art Lounge – Art Amsterdam

    Topkunst onder de € 1.500,-. Op We Like Art bewijzen we nu al ruim een jaar dat het kan. Inmiddels trekken we zo’n 10.000 bezoekers per maand, waaronder veel beginnende kopers zo blijkt. Na het grandioze succes van de eerste offline editie van We Like Art bij Nieuw Dakota afgelopen november en december (in samenwerking met de collega’s van Trendbeheer), hebben we begin mei voor een tweede maal geknald in real life!

    Lees verder: We Like Art Lounge – Art Amsterdam
  • Volle bak in de We Like Art Lounge

    Na 7 dagen in de Amsterdam RAI doorgebracht te hebben zijn we licht onthecht en euforisch gestemd door het succes van de WLA Lounge. Vooral in het weekend werden we bijna onder de voet gelopen door drommen bezoekers. Super. Met een verkoop van 65 werken voor de galeries mogen we zeker niet mopperen.

    Lees verder: Volle bak in de We Like Art Lounge