Mart. Warmerdam – de man achter onze huisstijl

Je bent vast en zeker al eens een affiche tegengekomen van Mart. Warmerdam (1955). Als ontwerper voor bijvoorbeeld het Cobra Museum in Amstelveen zie je met grote regelmaat grote posters op plakzuilen en abri’s. Gewoon Anders, Born in Georgia en Neue Leipziger Schule allemaal beelden die nog een poos nabranden op je netvlies en vaak je herinnering aan een bezochte tentoonstelling kleuren.

Warmerdam is actief voor een aantal opdrachtgevers: Museum Flehite Amersfoort, Museum Meermanno Den Haag, Galerie Nouvelles Images Den Haag, Simonis & Buunk Kunsthandel en het Ives Ensemble.

Ook de zijn boekontwerpen zijn veelgeprezen. Heb je dat mooie monumentale boekwerk van de Rabo Kunstcollectie weleens gezien? Daar heeft Warmerdam dus op zitten zweten. Hij ontving voor zijn werk diverse malen nominaties en prijzen, waaronder die van de Best Verzorgde Boeken.
Hij ontwerpt veel boeken voor en met kunstenaars als Armando, Jasper de Beijer, Sebastiaan Bremer, Richard Galpin, Marc Mulders, Grayson Perry en Berend Strik. Sinds 2007 runt hij samen met zijn vrouw Riëlle Boerland 99 Uitgevers/Publishers. Als je kans ziet komende dagen bij hun stand (nr 023) op Art Amsterdam te gaan kijken – moet je dat zeker doen. Ze hebben net weer een aantal mooie boeken uitgebracht. Waaronder Bloem van Marc Mulders, de speciale editie bespraken we hier. Hun stand hangt vol met goed betaalbaar werk van de kunstenaars waar ze onlangs mee gewerkt hebben.

De aanleiding voor dit stuk is natuurlijk dat het hoog tijd werd om Mart. in het zonnetje te zetten – we zijn erg trots dat hij ruim een jaar geleden ons beeldmerk ontwierp. Voor de site en diverse uitingen van We Like Art heeft Mart. superwerk geleverd waar we heel blij mee zijn!

Een tweede aanleiding valt in dezelfde categorie: ere wie ere toekomt. Want Mart is ook de man achter de vormgeving van Art Amsterdam – voor het derde jaar op rij nu. Hij opperde dit jaar bij Jasper de Beijer om eens iets bijzonders te doen. En bijzonder is het geworden. Geert Wilders op campagne voor Art Amsterdam! Een jonge sympathieke jaren tachtig versie van de latere verbeten politicus. Die best een geheim bestaan als hard-core kunstenaar in de ruige scene van de jaren tachtig gehad zou kunnen hebben. Een schitterend geldachtenexperiment dat ook op de beursvloer in enorme fotowerken terugkomt.

De affiche is wat ons betreft een instant klassieker!

  • Interview met Frank Visser van IJM, de man achter de kleuren onze We Like Art Shows

    Frank Visser is de bezielende kracht achter Studio IJM: een vaste groep van kunstenaars en van creatieven. Werkzaam in een pand aan de Karperweg in Amsterdam. Hij is inmiddels een internationale grote naam - actief als verhalenverteller in een hele rits hippe en dikke interieurglossy’s. Magazine stories, filmpjes, boeken, food en winkel/retail concepten.

    Lees verder: Interview met Frank Visser van IJM, de man achter de kleuren onze We Like Art Shows
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: