Volle bak in de We Like Art Lounge

Na 7 dagen in de Amsterdam RAI doorgebracht te hebben zijn we licht onthecht en euforisch gestemd door het succes van de WLA Lounge. Vooral in het weekend werden we bijna onder de voet gelopen door drommen bezoekers. Super. Met een verkoop van 65 werken voor de galeries mogen we zeker niet mopperen.

Navraag leerde dat vooral beginnende kunstkopers bij ons aanschoven om een verkoopformulier in te vullen. Starten met een Armando of Jasper de Beijer – dat belooft wat. De stapel Kunstkoopfolders ging schoon op. Ook was het goed om te merken dat er een duidelijke link lag tussen het aanbod van de galeries op de beursvloer en in de Lounge. Enkele kijkers in onze mini-beurs werden kopers boven in de galeriestands. En andersom.

We hebben erg veel publiciteit gehad; een mooi interview met Parool, een wervend stuk via de GPD van het Nieuwsblad van Noorden tot De Gelderlander, de Volkskrant (check de verzamel-pdf), blogposts bij Mister Motley, Lost Painters, Trendbeheer, het Nederlands Media Netwerk en Elsevier.

De Win een Berend Strik actie was een groot succes. Binnenkort meer nieuws hierover.

Tijd voor wat bedankjes! Edo Dijksterhuis en Martha de Vries bedankt voor jullie support en lef om ons binnen te halen op Art Amsterdam. Joncquil, Rob en May dank voor jullie fraaie inrichting van de wanden en Riksta, Bettina en Marloes voor het ‘proppen’. Lloyd Hotel en Fabrieknl bedankt voor de strakke meubels en FortyFourDegrees voor de topwijn uit Nieuw Zeeland en Kirsten van CJP voor de soepele samenwerking.

En natuurlijk grote dank aan alle 60 deelnemende galeries en de ruim 130 kunstenaars!!

Volgend jaar weer?

 • We Like Art Lounge: 150 vriendelijk geprijsde werken op Art Amsterdam

  Over twee weken is het zover, één van de leukste jaarlijkse kunstfeestjes: Art Amsterdam. Vijf dagen lang kun je in korte tijd op de hoogte raken van dat wat er speelt in de hedendaagse kunst. In de RAI presenteren de betere galeries uit binnen- en buitenland recent werk van hun kunstenaars. Gegarandeerd kijk- en slenterplezier.

  Lees verder: We Like Art Lounge: 150 vriendelijk geprijsde werken op Art Amsterdam
 • We Like Art Lounge – Art Amsterdam

  Topkunst onder de € 1.500,-. Op We Like Art bewijzen we nu al ruim een jaar dat het kan. Inmiddels trekken we zo’n 10.000 bezoekers per maand, waaronder veel beginnende kopers zo blijkt. Na het grandioze succes van de eerste offline editie van We Like Art bij Nieuw Dakota afgelopen november en december (in samenwerking met de collega’s van Trendbeheer), hebben we begin mei voor een tweede maal geknald in real life!

  Lees verder: We Like Art Lounge – Art Amsterdam
 • Lust For Life – Painting Today – Westergasfabriek

  We Like Art organiseert van 21 t/m 24 april 2016 een grote pop-up show met actuele schilderkunst in het Machinegebouw in de Westergasfabriek. De verkooptentoonstelling geeft een levendig beeld van de veelvormige staat van de schilderkunst anno 2016: van jong aanstormend talent tot internationaal toonaangevende kunstenaars.

  Lees verder: Lust For Life – Painting Today – Westergasfabriek