Isabelle Wenzel – Number 1 (2011)

I sabelle Wenzel (Wuppertal, Duitsland, 1982) - die heb je al vaker bij ons voorbij zien komen. Op Art Rotterdam 2011 zat ze in onze beurs-top tien, ze deed mee met de CJP-actie op Art Amsterdam 2011 en hing ook nog eens heel prominent met 2 grote fotowerken in de We Like Art Lounge. Kortom we zijn echt heel enthousiast over haar werk.

Wenzel studeerde vorig jaar (!) af aan de Rietveld Academie met een volkomen eigen geluid. Terecht dat ze in het Virtueel Museum Zuidas al vlak na haar afstuderen soleerde met de tentoonstelling Building Images.

Zoiets gaat dan al snel rondzoemen. Het voorlopige resultaat is haar nominatie voor de Blend/Streetlab Absolut Talent Award 2011, een signalement op fotoblog Point of View, de selectie voor het Internationaal Fotografiefestival te Leipzig, de nominatie voor de prestigieuze European Exhibition Photo Award 2012 en … haar eerste presentatie binnenkort bij Aschenbach & Hofland Galleries in Amsterdam. Op 18 juni 2011 opent Color Cocktail met veel nieuw werk van Wenzel. Op de tentoonstelling zal deze foto in een kleine oplage in een formaat van 100 x 80 cm komen te hangen.

Wat maakt haar werk zo bijzonder? Er zit een soort gruizige power in die je als een knal voor je kop raakt. De morsige soms wat klunzig geknutselde settings waarin de vaak gezichtsloze ‘modellen’ poseren oogt heel geloofwaardig. De absurde en wrange situaties waarin de modellen ongewone acrobatische poses aannemen of soms opgedwongen lijken te krijgen zijn onweerstaanbaar. Het werk lijkt te gaan over alternatieven voor de klassieke machtsverhouding tussen fotograaf en model en over andere zaken waar je niet zo snel de vinger op legt.

Isabelle Wenzel: “Ik vraag mezelf af welke impact ik heb op het model als fotograaf en omgekeerd. Ben ik degene die het model stuurt/begeleid en controleert en gezag over haar heeft? Of is het de observaties van het model die mij sturen/domineren?”

Check vooral deze video van een foto in wording – geweldig!

titel: Number 1 (2011)
techniek: c-print, oplage 10
afmetingen: 60 x 50 cm
 • Isabelle Wenzel

  Flash #1 (2010)
  € 1645,-

 • Isabelle Wenzel

  Figure 8 (2012)
  Uitverkocht

 • 5 vragen aan Isabelle Wenzel

  In een mooie zomerreeks vragen we een aantal kunstenaars naar het werk dat ze binnenkort tonen bij We Like Art in de Westergasfabriek. Vandaag je speciale aandacht voor Isabelle Wenzel, en hé haar werk zie je bij ons online met grote regelmaat voorbij komen. Ook bij vrijwel al onze offline-shows is ze present. Waarom? We zijn dol op haar werk.

  Lees verder: 5 vragen aan Isabelle Wenzel
 • Isabelle Wenzel – Figure 5 (2012)

  Isabelle Wenzel (Wuppertal, Duitsland, 1982) bespraken we al eerder op ons blog. We zijn fan sinds haar eerste serie werk vers van de Rietveld academie. Haar werk is te zien bij de presentatie van Seelevel Gallery binnenkort op de nieuwe fotobeurs Unseen in de Westergasfabriek. De verwachtingen zijn hooggespannen. Zowel voor de beurs, die als target heeft een nieuw koperspubliek te vinden voor fotografie – als voor het nieuwe werk van Wenzel.

  Lees verder: Isabelle Wenzel – Figure 5 (2012)