Hans van der Meer – voetbalfoto’s uit de serie European Fields

Omdat we met enige regelmaat mailtjes krijgen over een inmiddels uitverkochte editie "Een eenzame Oostenrijkse doelman" van Hans van der Meer hebben we een mooi alternatief gevonden. Er zijn nog prachtige foto´s uit de heerlijke serie Europese voetbalvelden beschikbaar voor We Like Art-lezers.

Hans van der Meer (Leimuiden, 1955) begon in 1999 aan een ware odyssee langs de internationale voetbalvelden, eerst Nederland, toen Vlaanderen, Europa en uiteindelijk reisde hij de hele wereld over met zijn camera.

Zijn briljante observaties van amateurvoetballers in hun natuurlijke habitat – stoffige trapveldjes in de tropen, grastapijten ingeklemd in Vinex-wijken of knollenvelden omkaderd door de Alpen – zijn zowel ontwapenend, humoristisch als duizelingwekkend in hun vergeefse nietigheid.

Cheux, Frankrijk, 12-10-2003, Cheux – Frenaiville Cogny: 1-1, Promotion de district du Calvados. Amateurvoetbal. European Fields / Europese Velden, nr. 77.

Dat klinkt wat zwaar, maar als je een foto van Van der Meer ziet dan zie je meestal eerst het ontroerend onhandige ballet van de mannen op middelbare leeftijd.

En dan hun fanatisme en beleving en vaak uiteindelijk ook een glimp van betrekkelijkheid door de ongenaakbare decors waar de fotograaf de taferelen in plaatst.

Bekijk alle beschikbare exemplaren in de webshop via de afbeelding hieronder.