Drawing Apart Together – los komen van de eigen tekenhand

Corinne Bonsma, Claudie de Cleen, Tammo Schuringa en Thé Tjong-Khing werken samen aan een heel mooi project: DAT - Drawing Apart Together. Met enige regelmatigheid tonen ze hun gezamenlijke tekeningen.

Afgelopen najaar in Haarlem, in december in Maastricht bij the Wild West Active Space en onlangs in Zweden op de hippe Supermarket Art Fair (met de ZET Foundation) en bij A Perfect Day de Tekenshow in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Vanaf 2008 maken tekenaars Claudie de Cleen en Tammo Schuringa samen DAT-tekeningen. Half afgemaakte of incomplete tekeningen, voorstudies en schetsen met potentie worden naar elkaar opgestuurd, waarna de ontvanger er verder in tekent. Soms is de tekening daarna meteen af, soms wordt hij enkele malen heen en weer gestuurd om uiteindelijk als ‘af’ dan wel als ‘mislukt’ te worden bestempeld.

Inmiddels werken ook de vermaarde illustrator Thé Tjong Khing en beeldend kunstenaar Corinne Bonsma mee aan dit project.

“DAT-tekeningen zijn werken waarin verschillende tekenstijlen tegen elkaar schuren of op een wonderlijke manier samensmelten en waarin fantasieën met de alledaagse realiteit worden vermengd. Het idee is ontstaan uit de behoefte los te komen van de eigen tekenhand en onverwachte wendingen een kans te geven.” Mooie voorbeelden van hoe tekeningen in tussenstappen tot stand komen zie je hier.

Wij vinden dit echt een heel sterk project. Omdat het speels is en morrelt aan de autonomie van de kunstenaars, omdat er een mooi soort gekte in zit. En omdat het eindresultaat vaak echt super is. De verschillende tekenhanden versterken en ontregelen elkaar. Dat de tekeningen daarbij ook nog eens wel heel betaalbaar zijn maakt het extra mooi!

We kunnen hier maar een aantal tekeningen tonen. Als je belangstelling hebt dan kun je ons mailen en dan sturen we je een mapje op met een reeks werken waar je een keus uit kunt maken. Je kunt ook kijken op onze Facebook pagina, daar hebben we een album aangemaakt met 44 afbeeldingen onder het motto: vele handen maken licht werk.

titel: zonder titel (2008-2012)
techniek: potlood, gouache, collage, pen op papier
afmetingen: verschilt per werk, gemiddeld 30 x 20 cm
prijs: € 250
verkoopinfo: mail ons voor een overzicht van beschikbaar werk