We Like Art @ ING House

Superleuk dat we werden uitgenodigd door Wendeline Thole van Art Management ING Insurance om een We Like Art presentatie te maken in het hoofdkantoor ING Insurance & Investment Management in Amsterdam – daar naast de ring in die vermaarde schoen/kruimeldief. Personeel in aanraking brengen met kwalitatief goede kunst, de discussie over de waarde van kunst op gang brengen en het prikkelen tot een mooie besteding van het vakantiegeld - dat is de inzet.

Communicatie manager Nienke was de allereerste die toesloeg bij de presentatie van We Like Art @ ING House. En hoe! Ze kocht vrijwel onmiddellijk na het ophangen de multiple ‘HAHA’ van de kunstenaar Joncquil. Een gele post-it met viltstift beschreven op een zwarte achtergrond in een wit lijstje. We belden haar en vroegen haar natuurlijk naar haar voortvarendheid.

Hoi Nienke, je viel blijkbaar meteen voor het werk van Joncquil. Waarom viel je op dit werk?

Het maakt me aan het lachen. Het is misschien een onnozel werk en niet helemaal esthetisch, maar wel echt een conversation piece.

Ja? Reageerden je collega’s nog leuk?

Komische reacties natuurlijk. “Oh dat kan ik ook zelf maken!” dat soort opmerkingen krijg ik vaak te horen. Ja, inderdaad, je kan het zelf maken – maar je moet het wel eerst bedenken. En dat heeft de kunstenaar gedaan – en niet jij – dus dan moet je je mond houden vind ik. Het werk is meer een idee geloof ik, ook bedoeld als grap. Collega’s vinden dat wel bij me passen – ik loop vaak rond hier met een grijns en ik ben een vrolijk type.

 

We Like Art @ ING House 2012

Waar ga je het hangen?

Ik wil dingen thuis die me lief zijn verzamelen op een wandje, en het daar hangen – of misschien wel in de hal dan moet ik glimlachen als ik de deur uit loop. Maar misschien hang ik het wel op mijn kantoor om het te delen met mijn collega’s!

Kom je weleens in een galerie?

Ja, ik loop er wel eens naar binnen. Als ik vanuit mijn ooghoek geprikkeld wordt door iets.

Koop je vaker kunst?

Dit is mijn eerste aankoop! Ik ben een echte first-time buyer.

We Like Art @ ING House 2012 met werk van Thomas Elshuis

Wat vind je van de WLA presentatie op jullie werkvloer?

Erg leuk omdat de kunst dan meteen tastbaar is en dat je getriggerd wordt – een beetje het home-shopping gevoel. Ook krijg je meteen een idee van de formaten en wat een mooie manier zou zijn om werk op te hangen.

Wordt er over gepraat?

Jazeker wordt er over gepraat, de mensen hier vinden het echt heel leuk en verfrissend, nu moeten alleen nog wat meer collega’s hun koudwatervrees overwinnen.

Heb je verder nog favorieten uit de presentatie?

We Like Art @ ING House 2012

Nou ik zou best die met espresso ingekleurde tekeningen van Merijn Hos willen. En die serie vrouwenportretten van Hellen van Meene heeft ook een mooie sfeer. Ook de werken van Raoul de Keyser vind ik mooi. Het is vooral ook erg leuk om er meer over te horen of te lezen. Dan leeft het allemaal veel meer!

We Like Art @ ING House 2012, Mariken Wessels, Keepsake

Super om te horen. Wil je het allemaal een met eigen ogen bekijken? Dat kan. In september organiseren we een speciale meet & greet met de kunstenaars, ING House ‘bewoners’ en We Like Art fans. We houden je hier op de hoogte!

 

Fotografie: Maarten Tromp

  • Meet & Greet @ ING House

    Zoals je misschien weet hangt er momenteel een fraaie selectie van hier op het blog besproken werken in Amsterdam bij ING House. In deze veelbesproken architectonische juwelendoos langs de ring maakten we een fraaie show die je binnenkort met eigen ogen kunt bekijken.

    Lees verder: Meet & Greet @ ING House