Artist Wall – Tim Ayres Studio

Onlangs bezochten we met een aantal We Like Art lezers het atelier van Tim Ayres. Het was een mooie crashcourse in de wereld van Ayres. Onstpannen vertelde hij over zijn dagelijkse werkdag, zijn materiaalgebruik en zijn bronnen. Over Eager zijn eerste tekstwerk dat hij maakte tijdens zijn verblijf op de Rijksacademie. Toen ook al uitgevoerd in het karakteristiek Eurostile font. Over de speciale tape van een adresje in New York die hij gebruikt bij zijn werk. En over de kwikzilveren associaties die leiden tot de tekstfragmenten en titels.

Ayres toonde ons een geweldige serie werken op papier, elk 50 x 34 cm: vanaf € 600,- inclusief lijst. We maakten samen met Tim een selectie voor deze nieuwe We Like Art Wall. Je kunt met je muis klikken op de verschillende werken, dan wordt je vanzelf naar de bijbehorende info geloodst. Een mooie manier om virtueel met je neus op de ateliermuur te staan. We gaan dit vaker doen in de toekomst!

Tim Ayres bouwt aan een ijzersterk oeuvre van grafische schilderkunst en letterwerken. Zijn speelse typografische teksten zijn megastrak uitgevoerd. De schilderijen, meestal lak op MDF-paneel, knallen van de muur.

De tekst-werken van Ayres hebben een poëtische lading. De tekstfragmenten vinden hun oorsprong in woorden die de kunstenaar tegenkomt in boeken, film, muziek of oppikt in gesprekken. Toch zijn het ook gewoon schilderijen van een tekst en is de kunstenaar vooral geïnteresseerd in hoe woorden een abstracte vorm zijn en beelden opwekken. Het resultaat, de panelen en het werk op papier, is dwingend en ongrijpbaar tegelijk.

Tim Ayres is opgeleid aan de Rijkacademie in Amsterdam en was jaren vaste gast in het Stedelijk Museum. Hij is vertegenwoordigd in talloze internationale particuliere en museale collecties.

  • Tim Ayres

    And always the song (2013)
    € 500,-

  • Tim Ayres

    Some music playing quietly in some room (2012)
    Uitverkocht

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: