Een nieuwe We Like Art Wall met Merijn Hos

We zijn eigenlijk best een beetje trots dat onze eerste Walls zo super worden. We lopen al 2 jaar rond met dit plan, heerlijk om het eindelijk uit te voeren en te merken dat het super werkt. Deze week wordt de laatste hand gelegd aan Wall #5 en #6. Kom vooral kijken hoe het geworden is. De galerie is van woensdag t/m zaterdag open van 12:00 tot 18:00 uur.

Vorige week installeerde Merijn Hos (Enschede 1975)zijn Wall. Toen we hem ervoor vroegen was hij onmiddellijk enthousiast en maakte voor de gelegenheid allemaal nieuw werk. En zoals we al eerder schreven. Wij vallen helemaal voor zijn werk. Hos is een grote naam in het vrij hippe illustratieopdrachtencircuit zoals voor magazines als Wired, Mousse Magazine en Vice, of campagnes voor merken als NikeShifty Skateboards en Lowlands. Onlangs maakte hij nog een illustratie voor de New York Times. Check vooral zijn fraaie portfoliosite hier. Op zijn site kun je goed zien dat Hos z’n vrije werk stelselmatig afwisselt met werk in opdracht.

[portfolio_slideshow exclude=”5251,5250,5249,5248,5247,5246″ navpos=disabled]

Merijn Hos werkt snel en intuïtief. En het tapt allemaal uit dezelfde bron. Boekjes, schoenen, kleine en grote tekeningen, sculpturen en deze heerlijke videoanimatie: YoGabbaGabba! Een helder gekleurde naïeve wereld met bezielde fruit- en plantwezens die in een vroeg jaren zeventig idioom over elkaar heen buitelen. Barbapappa on acid. Waarin sparrenbomen makkelijk overgaan in slagroomtorens. Hoogbenige aardappelfiguren dragen in een lange psychedelische marsparade drie kruizen naar de laatste bestemming. Het is in de verte verwant aan de wereld van Tal R (hier eerder besproken). Minder gruizig en schilderkunstig en meer de klare lijn met een donkere randje.

Hos heeft al heel wat tentoonstellingen op zijn naam staan. Vorig jaar spotten we hem bij with tsjalling in Groningen en K+K Gallery (Nice Sculpture Asshole). Deze maand opent een show in Brooklyn met zijn fantastische serie Sculpture Garden.

[portfolio_slideshow exclude=”5244,5243,5242,5241,5240,5239,5238″ navpos=disabled]

Voor zijn Wall maakte Merijn Hos klare lijn tekeningen en gouaches op papier – verwant aan de albumhoes die hij maakte voor Global Goon. Ook zijn er nieuwe Trophies te zien, niet als espresso tekeningen ditmaal, maar als houten sculpturen die van dichtbij ogen als diep en mat gekleurde taartjes. Check de nieuwe mouse-over Wall van Merijn Hos hier: www.welikeartwalls.nl