2012 – Turbojaar We Like Art

wla

Lezers, superbedankt voor jullie bezoek aan het blog afgelopen jaar. We maakten weer een grote sprong voorwaarts in het derde jaar van ons bestaan. We werken inmiddels vruchtbaar samen met een enorme rits kunstenaars, musea, galeries, uitgevers en bedrijfscollecties.

Even wat cijfers. Ruim 50.000 Bezoekers wisten ons blog te vinden afgelopen jaar. Gemiddeld maken we per week zo’n 10 lezers blij met een aankoop via We Like Art. Een mooie score. Een tweede We Like Art Lounge tijdens Art Amsterdam ging helaas niet door, omdat de beurs werd afgeblazen, spijtig. Wel zagen ruim 5.000 bezoekers onze presentatie bij de Open Tuinen Dagen in juni.

Onze nieuwe archiefwebsite www.welikeartworks.nl is een grote verbetering. Je kunt eenvoudig zoeken in alle besproken kunstwerken en omdat we veel edities signaleren valt dan op dat er nog heel veel moois gewoon beschikbaar is!

Afgelopen maand lanceerden we weer een nieuw project: www.welikeartwalls.nl. En inmiddels kun je je al vergapen aan 9 speelse mouse-over wanden vol met kunstwerken. Ook hier is weer het uitgangspunt hetzelfde, we willen de kunstwereld ontsluiten voor een nieuw publiek en een vaste waarde zijn voor de zich informerende beginnende kunstkoper. Beginnende kunstkopers verdienen het om serieus genomen te worden.

We Like Art staat voor een mooie opwindende opgave komend jaar. We gaan op een nieuwe manier naar buiten treden met onze We Like Art Walls en zoeken daarbij samenwerking met partijen binnen en buiten de kunstwereld. Het idee is om onze Walls in steeds wisselende samenstelling te laten opduiken op allerlei goede plekken.

We zijn met een aantal Walls present in februari bij Object Rotterdam in het NAI. Daar zullen we bovendien een nieuw project aankondigen. Samen het Mondriaan Fonds gaan we op een bijzondere manier de Kunstkoopregeling promoten bij een nieuw publiek.

Voor de AMC kunstcollectie maken we een serie videoportretten van kunstenaars die een groot project maakten voor het ziekenhuis. De eerste film over Scarlett Hooft Graafland is af en is super geworden. Video’s van Roy Villevoye, Elspeth Diederix, Rob Voerman en Merijn Bolink volgen de komende maanden. De hele reeks zal hier straks op het blog te zien zijn.

In 2013 gaan we natuurlijk vooral heel veel nieuw werk bespreken, stay tuned, er staat al weer heel veel moois klaar waar je misschien best een beetje hebberig van wordt.

En let op: de 6 geweldige Walls die we maakten bij galerie VOUS ETES ICI kun je nog 1 dag in het echt bekijken. We gaan op veler verzoek een extra dag open op zaterdag 5 januari van 12.00 tot 17.00 uur. We bemannen dan zelf de galerie – superleuk als je langs komt!

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: