We Like Art met 3 stands op OBJECT Rotterdam

Was het je misschien al opgevallen dat we afgelopen week geen besprekingen geplaatst hebben hier op WLA? Schandalig natuurlijk, ons streven is 2 a 3 kunstwerken te signaleren per week. Het zat er even niet in omdat we heel druk zijn met de voorbereiding op onze deelname aan de Rotterdamse Kunstweek. Jawel we gaan weer offline vlammen.

CvH2011-07-01-0293

Er is straks in de eerste week van februari enorm veel te zien en af te lopen in Rotterdam. Een ideale manier om in korte tijd bij te raken met wat er momenteel leeft en gemaakt wordt in de kunstwereld.

Wat kun je verwachten daar aan de Maas? Inmiddels is het aloude Art Rotterdam in de Cruise Terminal een van de vele presentaties geworden in de stad. Weer voorzien van sterke galeries waarvan een flink deel uit het buitenland met een groot segment conceptueel werk. Het was er vorig jaar al aanmerkelijk rustiger dan andere jaren. En dat had alles te maken met alle nieuwe beurzen die hun primeur beleefden in 2012. Art Rotterdam lanceert nu zelf ook een nieuwe beurs: Art Rotterdam Projections. Een nieuw video-zusje in gebouw Las Palmas pal aan de overkant.

Dan zijn er 2 beurzen voorbij Hotel New York over de brug: Art Warehouse en RAW. Op een enorm aantal vierkante meters tonen hier een waslijst aan prima galeries en initiatieven in een lossere setting hun kunstenaars. Als de sfeer van vorig jaar behouden blijft dan belooft dat meer een feestelijke festivalsfeer met ook niet onbelangrijk – een prima catering.

Dan is er nog: the Home Of Your Favourite ArtistsRE: Rotterdam. Een groot kantoorpand aan de Blaak helemaal vol met presentaties van vooral individuele kunstenaars. De ballotage was best streng dit jaar wat de kwaliteit ten goede komt vermoeden wij. Een must-see voor de liefhebber en een ideale manier om met de kunstenaar in gesprek te komen.

We Like Art Wall bij Object Rotterdam

Maar waar je natuurlijk echt heen moet op je rondje door Rotterdam is het fraaie Nieuwe Instituut voorheen NAi tegenover Boijmans van Beuningen. En dan alleen niet vanwege het leukste Rotterdamse museumrestaurant met gratis Wifi en Brood van Menno onder een fantastisch kunstwerk van Madeleine Berkhemer (zie de foto hierboven van Carel van Hees). Maar juist vanwege de  beurs OBJECT Rotterdam! Hier zie je een mix van design, kunst en toegepaste kunst in een hele mooie open presentatie. Geen geschuifel in hokjes en krappe beursstands maar juist een heel ruimtelijke totaalshow. Een verademing.

Jan-van-der-Ploeg

Jan van der Ploeg

We Like Art doet mee met OBJECT Rotterdam om een nieuw publiek te bereiken. Hier komen veel liefhebbers van design en architectuur, waar we graag aansluiting bij vinden. We hebben maar liefst drie presentatieplekken op de beurs. Een klapper van een wandinstallatie met schilderijen van Jan van der Ploeg, een reprise van de schitterende Polly Picture Show opstelling en een hele vette Wall met door ons uitgezocht werk.

Apetrots zijn we op de deelname van deze kunstenaars: Nina Bovasso, Koen Delaere, Popel Coumou, Awoiska van der Molen, Miranda Cleary, Bastienne Kramer, Johan Nieuwenhuize en Maria Roosen.

Hieronder zie alvast een voorproefje. Kom kijken bij onze show!

Komende week geven we vrijkaarten weg voor de besloten opening op woensdag 6 februari, hou de site in de gaten.

OBJECT Rotterdam – Nai – Museumpark 25
7 februari 10:00 – 18:00 uur
8 februari 10:00 – 21:00 uur
9, 10 februari   11:00 – 18:00 uur

Zinderend werk van de Amerikaanse Nina Bovasso

nina-bovasso-new.grid

Nieuw werk van Koen Delaere

Koen-Delaere

Nieuw werk van Popel Coumou

Popel-Coumou

Awoiska van der Molen met haar kenmerkende ingetogen landschappelijk werk om in te verdwijnen

Awoiska

Een fijn schilderijtje van Miranda Cleary

MirandaCleary1

Oervrouwen van Bastienne Kramer in rubber en porselein

Bastienne-Kramer

Een mooie serie van Johan Nieuwenhuize

Johan-Nieuwenhuize

En een aantal objecten en Boomstamvazen van Maria Roosen

maria-roosen

  • Jan van der Ploeg

    GRIP (2009)
    € 864,-