We Like Art gaat uitpakken in de Bijenkorf!

WLA-Bijenkorf-banner

Niet alleen kijken, maar ook kopen. Je weet vast als trouwe lezer van We Like Art dat we ons ten doel stellen om het publiek van kunstkopers te vergroten. Want – de kunstwereld kent een grote kring van liefhebbers en geinteresseerden, maar voor velen is de stap naar de aanschaf van kunst nog te groot. We Like Art wil door enthousiasme en transparantie de stap naar een eerste kunstaankoop verkleinen. Dat doen we door hier aanstekelijk te schrijven over kunst waar we enthousiast over zijn en door zo nu en dan op interessante plekken presentaties te maken.

En weet je wat nu zo vreselijk leuk is? We Like Art is door de Bijenkorf uitgenodigd om gedurende 6 weken de vele tienduizenden bezoekers te prikkelen tot het kopen van kunst van toonaangevende kunstenaars. Niet gek toch? Maar ehm wat is de aanleiding hiervoor? De Bijenkorf staat 4 weken in  het teken van de feestelijke heropening van het Rijksmuseum. Een reeks etalages is gewijd aan het Rijksmuseum, er zijn in het warenhuis veel ‘stillevens’ ingericht met een knipoog naar het Rijksmuseum, ook is er een grote ‘shop-in-shop’ van het Rijks.

Kunst in de Bijenkorf kent een lange traditie, zo waren de Cobra schilders eerder in de Bijenkorf te zien dan in het Stedelijk Museum. En vormgever Benno Premsela bijvoorbeeld had jarenlang vrij spel om met kunstenaars en vormgevers het warenhuis in te richten. We Like Art is uitgenodigd om de hedendaagse kunst onder de aandacht te brengen van het publiek. We zijn gevraagd om op de vierde verdieping naast de boekenafdeling op de ring van het atrium een presentatie te maken op twee grote wanden met kunstwerken voor betaalbare prijzen. Thema: stillevens en portretten. (Het beeld hierboven is van Isabelle Wenzel, getiteld Bum #1.)

De werken zullen in een prijstransparante salonopstelling getoond worden zoals we eerder met succes gedaan hebben (oa Art Amsterdam, Open Tuinen Dagen, We Like 6%). Elk kunstwerk zal duidelijk voorzien zijn van alle info en prijs. We zetten straks bij de Bijenkorf in op een mooie spannende presentatie en op het bereiken en prikkelen van een groot, nieuw, jong koperspubliek. Jij de lezer van ons blog, de actieve online achterban van de Bijenkorf (ruim 265.000 Facebook-vrienden) en de 100.000 bezoekers per week in de Amsterdamse Bijenkorf.

WLA-Bijenkorf

We hebben een fantastische line-up, hoe cool is het dat straks werk van al deze goede kunstenaars te zien zal zijn – in de Bijenkorf? Veel kunstenaars tonen nieuw werk vers uit het atelier.

Ina van Zyl, Anouk Kruithof, Ann Pettersson, Paul Kooiker, Jasper de Beijer, Malin Persson, Joncquil, Sofie van Dam, Linda van Boven, Marleen Sleeuwits, Gerco de Ruijter, Carolien Stikker, Popel Coumou, Charlotte Dumas, Tim Ayres, Andre Thijssen, Isabelle Wenzel, Merijn Bolink, May Heek, Awoiska van der Molen, Marc Mulders, Mariken Wessels, V&B, Diana Scherer, Natascha Libbert, Frederique Masselink van Rijn, Micha Patiniott, Elspeth Diederix, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Thomas Elshuis, Koen Hauser, Maarten van Schaik, Maarten Tromp, Scarlett Hooft Graafland, Carla van de Puttelaar, Sofie van Dam, Dieuwke Spaans, Ewoud van Rijn, Roel van der Linden, Wouter van Riessen, Erik Klein Wolterink, Lilian Eliens, Juul Kraijer, Louise te Poele, Raquel van Haver, Krijn van Noordwijk en Niels Broszat.

We houden je hier op de hoogte en zullen binnenkort gaan previewen op al het moois dat we straks gaan laten zien!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst). En met dank aan IJM Colour.

We Like Art @ de Bijenkorf | 10 april – 19 mei 2013, de Bijenkorf Amsterdam | Dam 1 1012 JS Amsterdam, 4e verdieping

Maandag 11.00 – 20.00
Dinsdag 10.00 – 20.00
Woensdag 10.00 – 20.00
Donderdag 10.00 – 21.00
Vrijdag 10.00 – 21.00
Zaterdag 09.30 – 20.00
Zondag 11.00 – 20.00
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: