Preview WLA @ Bijenkorf,- Micha Patiniott – Stereo Covers – € 760

Stereo-Covers_Micha-Patiniott

Micha Patiniott | Stereo Covers, 2013 | 48 x 38 cm | oplage 14 | € 680 (incl. lijst € 760). Van 10 april tot 5 mei exclusief te zien bij We Like Art @ de Bijenkorf en in dezelfde periode in de webwinkel van de Bijenkorf.

Micha Patiniott is een boegbeeld van een nieuwe generatie schilders, al kort na de Rijksacademie werd het werk van Patiniott likkebaardend omarmd – weg van de nageschilderde foto’s terug naar de verbeelding. Zijn cartooneske doeken hebben een onderzoekende licht absurdistische toon die vreemd en erg raak is. Hij had al heel snel zijn eerste museale solo. In het Gemeentemuseum Schiedam waren zo’n 50 schilderijen en gouaches te zien.

Zijn werk doet soms een beetje denken aan bepaalde Mad-cartoons, lekker vet en raar. Van het type ijzersterke ‘stomme’ schilderijen. Eenmaal gezien krijg je ze niet meer uit je hoofd. Gek genoeg is het werk meestal verrassend mat en schraal geschilderd. Virtuoos en secuur, met kleine kwaststreekjes in typische pastelkleuren. Vergis je niet – hoewel het geen monumentale doeken en gouaches zijn – domineren ze met gemak de ruimte.

Speciaal voor We Like Art maakte Patiniott deze heerlijke speciale editie: Stereo Covers.

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: