(Pre)view WLA @ Bijenkorf – Louise te Poele – Lost – €950

LouisetePoele_Lost-2012a

Louise te Poele | Lost, 2012 | 50 x 70 cm | € 950. Van 10 april tot 5 mei exclusief te zien bij We Like Art @ de Bijenkorf

Van Louise te Poele (Winterwijk, 1984) laten we bij de Bijenkorf twee loei-scherpe composities met een knipoog zien. Te Poele is een jonge fotograaf die met groot gevoel voor styling en lichtval een wereld van kantelend dynamische stillevens optrekt.
In haar eigen tekst noemt ze de tegenstrijdige gevoelens van melancholie en overvloedige energie die bij de totstandkoming van de serie werken een belangrijke rol speelden. Het proces van het creëren van de beelden herinnerde haar aan vroeger en hoe ze als klein meisje aan het knutselen was. Trots liet ze dan aan haar moeder het aapje aan doorzichtige touwtjes in een glazen pot zien: “kijk, hij zweeft!”.
In deze stilleven-serie speelt de kunstenaar fantastisch met het licht en alle materialen die ze tegenkomt in haar studio. Een verhaal en sfeer in haar hoofd, situaties die in werkelijkheid niet mogelijk zijn, probeert ze zo samen te stellen dat je toch gaat geloven wat je ziet op haar bijna magisch realistische foto’s. Het klassieke stilleven met een twist. ‘Vakmanschap is meesterschap’ on speed.
Het werk van Te Poele heeft vaak iets schilderachtigs. De achtergrond, de diepte in de kleuren en gelaagdheid van de objecten zorgen in eerste instantie voor een soort ‘schildersblik’, waarmee je naar het werk kijkt. Een vervreemdend realisme brengt een ommekeer in je manier van kijken tot stand. Kortom, bij wijze van spreken kun je uren kijken naar deze banquet stil lifes. Kom dat trouwens gerust doen bij de Bijenkorf t/m 5 mei, doen wij ook ;-)!

(Of kijk hier: Webshop Bijenkorf)

LouisetePoele_Chemie2013c

Louise te Poele | Chemie, 2013 | 70 x 50 cm | € 950