(Pre)view WLA @ Bijenkorf – Tim Ayres – Spectacular! – € 1200

TimAyres2012_spectacular

Tim Ayres, Spectacular! (2012), 48 x 32 cm, acrylic paint on Arches Satin paper, € 1.200 (ingelijst)

Afgelopen jaar bezochten we met een aantal We Like Art lezers het atelier van Tim Ayres. Het was een mooie crashcourse in de wereld van Ayres. Ontpannen vertelde hij over zijn dagelijkse werkdag, zijn materiaalgebruik en zijn bronnen. Over Eager zijn eerste tekstwerk dat hij maakte tijdens zijn verblijf op de Rijksacademie. Toen ook al uitgevoerd in het karakteristiek Eurostile font. Over de speciale tape van een adresje in New York die hij gebruikt bij zijn werk. En over de kwikzilveren associaties die leiden tot de tekstfragmenten en titels.

Ayres toonde ons een geweldige serie werken op papier, elk 50 x 34 cm: vanaf € 600,- (foto op papier) inclusief lijst.

Tim Ayres bouwt aan een ijzersterk oeuvre van grafische schilderkunst en letterwerken. Zijn speelse typografische teksten zijn megastrak uitgevoerd. De schilderijen, meestal lak op MDF-paneel, knallen van de muur. 

TA12_03

Tim Ayres, The lifting light (2012), 48 x 32 cm, acrylic paint on Arches Satin paper, € 1.200 (ingelijst)

De tekst-werken van Ayres hebben een sterke poëtische lading. De tekstfragmenten vinden hun oorsprong in woorden die de kunstenaar tegenkomt in boeken, film, muziek of oppikt in gesprekken. Toch zijn het ook gewoon schilderijen van een tekst en is de kunstenaar vooral geïnteresseerd in hoe woorden een abstracte vorm kunnen zijn en beelden opwekken. Het resultaat, de panelen en het werk op papier, is dwingend en ongrijpbaar tegelijk.

Ayres is opgeleid aan de Rijksakademie in Amsterdam en was jaren vaste gast in het Stedelijk Museum. Hij is vertegenwoordigd in talloze internationale particuliere en museale collecties. Vanaf 18 mei t/m 22 juni 2013 heeft Ayres een presentatie bij de Amsterdamse galerie Diana Stigter.

TimAyres2012_didsomethinking

Tim Ayres, I did some thinking on the train (2012), 48 x 32 cm, acrylic paint on Arches Satin paper, € 1.200 (ingelijst)

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: