Impressie We Like Art @ de Bijenkorf

hoofdbeeld

Nog tot en met aanstaande zondag 19 mei kun je terecht in de Amsterdamse Bijenkorf om de We Like Art presentatie te bekijken. We zijn heel trots dat we goed en betaalbaar werk van zo’n uitgelezen gezelschap kunstenaars hebben kunnen verzamelen. Neem dus vooral de roltrap of de lift naar de 4e verdieping en laaf je aan de werken. Er is machtig veel te zien. En … pinnen kun je bij de kassa. Wij beloven een vlotte levering.

Hoe bijzonder is het eigenlijk dat werk van zoveel goede kunstenaars te zien is bij de Amsterdamse Bijenkorf? Heel bijzonder. Voor een groot publiek zijn deze werken gewoon te goed verstopt in galeries in de Jordaan en de Pijp. Of in musea waar ze wel over lezen maar te weinig komen. Een mooie laagdrempelige kennismaking dus.

[portfolio_slideshow exclude=”6294,6298,6299,6301,6305,6306,6308,6309,6310,6312,6313,6318″ navpos=disabled]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de categorie voorpret: omdat je natuurlijk popelt om al het werk te zien – hebben we een download van de pdf van de vouwfolder op A2 formaat klaarstaan. Als je hier klikt dan haal je de fraaie door Mart. Warmerdam vormgegeven poster binnen en kun je op je gemak de 64 werken van 49 kunstenaars bekijken.

Inmiddels zijn er de afgelopen 5 weken een stoet bezoekers langs de werken getrokken en zijn er al flink wat werken verkocht. De publiciteit die we kregen was heel mooi. Heb je bijvoorbeeld  het aanstekelijke bericht op ELLE Interior gezien? “Vanaf vandaag koop je kunst met een grote ‘K’ gewoon bij de Bijenkorf in Amsterdam.”

Of bij de AVRO (Koop je kunst bij de Bijenkorf) en de Glamour (Kunst te koop bij de Bijenkorf), een mooi stuk: Hoge Kunst, Lage Drempels in het Parool van Jan Pieter Ekker. En hier een aansporing om te gaan kijken bij Linda, en hier bij Trendbeheer en Kunstbeeld. Komend weekend als toegift nog een column van Hilda Bouma in het Financieel Dagblad.

En dan vergeten we bijna de lovende woorden van Jhim Lamoree in Vrij Nederland:
We Like Art, een van de meest sympathieke initiatieven van de laatste tijd, is neergestreken in de Amsterdamse Bijenkorf.

Fijn dat we blijkbaar een snaar geraakt hebben. Het komt vast ook doordat kunst in de Bijenkorf  een lange traditie kent. Zo waren de Cobra schilders eerder in de Bijenkorf te zien dan in het Stedelijk Museum. En vormgever Benno Premsela bijvoorbeeld had jarenlang vrij spel om met kunstenaars en vormgevers het warenhuis in te richten. De We Like Art Show pakt de draad weer op. Mooi als er een vervolg komt tezijnertijd.

Hier een mooie quote van Caroline Krouwels – creatief directeur van de Bijenkorf:
Ik ben zeer enthousiast over ‘We Like Art’. Het is belangrijk en inspirerend om kunst op een dusdanige manier toegankelijk te maken zodat jonge startende verzamelaars, liefhebbers en kunstenaars met elkaar in contact komen. Zonder kunst geen cultuur en beschaving.

Het is daarom ook een mooi initiatief dat de Bijenkorf een ‘We Like Art’ wand heeft waardoor een bezoeker van de winkel plots door kunstwerken wordt verrast. Een prachtige manier om mensen met kunst in contact te brengen.

[portfolio_slideshow exclude=”6290,6291,6292,6293,6295,6296,6297,6300,6301,6302,6303,6304,6307,6311,6314,6315,6316,6317″ navpos=disabled]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We Like Art @ de Bijenkorf heeft een fantastische line-up en veel kunstenaars tonen nieuw werk vers uit het atelier.

Ina van Zyl, Anouk Kruithof, Ann Pettersson, Paul Kooiker, Jasper de Beijer, Malin Persson, Joncquil, Sofie van Dam, Linda van Boven, Marleen Sleeuwits, Gerco de Ruijter, Carolien Stikker, Popel Coumou, Charlotte Dumas, Tim Ayres, Andre Thijssen, Isabelle Wenzel, Merijn Bolink, May Heek, Awoiska van der Molen, Marc Mulders, Mariken Wessels, V&B, Diana Scherer, Natascha Libbert, Frederique Masselink van Rijn, Micha Patiniott, Elspeth Diederix, Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, Thomas Elshuis, Koen Hauser, Maarten van Schaik, Maarten Tromp, Scarlett Hooft Graafland, Carla van de Puttelaar, Sofie van Dam, Dieuwke Spaans, Ewoud van Rijn, Roel van der Linden, Wouter van Riessen, Erik Klein Wolterink, Lilian Eliens, Juul Kraijer, Louise te Poele, Raquel van Haver, Krijn van Noordwijk en Niels Broszat.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst). En met dank aan IJM Colour. Fotografie van bovenstaande foto’s: Maarten Tromp.

We Like Art @ de Bijenkorf | 10 april – 19 mei 2013, de Bijenkorf Amsterdam | Dam 1 1012 JS Amsterdam, 4e verdieping

Maandag 11.00 – 20.00
Dinsdag 10.00 – 20.00
Woensdag 10.00 – 20.00
Donderdag 10.00 – 21.00
Vrijdag 10.00 – 21.00
Zaterdag 09.30 – 20.00
Zondag 11.00 – 20.00
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: