We Like Art @ Westergasfabriek – kom naar de eerste editie!

9july

Zet het vast in je agenda. We Like Art organiseert in september 2013 een verkooptentoonstelling met werk van toonaangevende kunstenaars in het monumentale Machinegebouw. Samen met meer dan 40 galeries zochten we pareltjes uit van ruim 100 kunstenaars: multiples, edities en origineel werk. Al het werk zal onder de € 1.500,- geprijsd zijn.

De wereld van de kunst is – helemaal als je voor het eerst overweegt om kunst te kopen – een moeilijk toegankelijke wereld. Toch is er fantastisch werk te zien, te beleven en te bemachtigen. Als je belangstelling hebt voor het kopen van kunst maar geen idee hebt waar te beginnen – dan is dit je kans. Kom van 5 t/m 8 september naar de Westergasfabriek!

De show zit vol grote namen, kunstenaars die je vast kent van museale tentoonstellingen en besprekingen op de kunstpagina’s van de kranten. We noemen er een paar: Marlene Dumas, Dana Lixenberg, Cuny Jansen, Tim Ayres, Sven Kroner, Daniel Richter, Maria Roosen, Lily van der Stokker, Michael Wolf, Hans Broek, Katinka Lampe, Jan Roeland, Scarlett Hooft Graafland, Charlotte Dumas, Koen Vermeule, Rob Voerman, Jasper de Beijer, Paul Bogaers, Jan van Munster, Jan Maarten Voskuil, Marc Mulders en Marian Breedveld.

Op deze speciale Tumblr (link) zijn we aan het warmlopen en zie je regelmatige updates van kunstwerken die straks te zien zullen zijn bij de eerste editie van Start Buying Art.

Lenen voor een kunstwerk kan zónder rente.

Waarom doen we dit? We vragen met deze show aandacht voor de sympathieke KunstKoop, een regeling van het Mondriaan Fonds waarmee je renteloos geld kunt lenen voor een kunstaankoop. (www.dekunstkoop.nl).

Met de KunstKoop leen je voor een kunstwerk. Je betaalt alleen het bedrag van het kunstwerk aan, dus geen rente. Zo wordt het kopen van een kunstwerk wel heel aantrekkelijk. ABN AMRO verzorgt de KunstKoop en verstrekt de leningen. Hier lees je alles over deze fraaie regeling: link.

Alle werken bij We Like Art @ Westergasfabriek zijn duidelijk geprijsd en zijn eventueel te koop met de KunstKoop. Medewerkers van ABN AMRO en We Like Art kunnen je alles vertellen over de KunstKoop. Let wel: het wordt straks wel erg verleidelijk om zoveel gunstig geprijsde kunstwerken van goede kunstenaars bij elkaar te zien.

We Like Art - machinegebouw Westergasfabriek KunstKoop

START BUYING ART

We Like Art @ Westergasfabriek, betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars | 5 – 8 september 2013 | 11.00 – 19.00 uur

Deelnemende galeries: Paul Andriesse, Annet Gelink, Akinci, Galerie Brandt, Ton de Boer, Boetzelaer|Nispen, Galerie Bart, Galerie Clement, Fontana Fortuna, StigtervanDoesburg, Galerie Onrust, Gabriel Rolt, Galerie Ron Mandos, tegenboschvanvreden, Van Gelder, Grimm Gallery, Gerhard Hofland, Jeanine Hofland, Roger Katwijk, Upstream Gallery, Wouter van Leeuwen, Lumen Travo, Reuten, Slewe, Steendrukkerij, Vous Etes Ici, Fons Welters, Livingstone Gallery, Maurits van Laar, Nouvelles Images, Jan van Hoof, Majke Husstege, Galerie Ramakers, Galerie Pennings, Galerie de Zaal, Galerie Rob de Vries, Tanya Rumpff, Galerie Judy Straten, Frank Taal, Zic Zerp, galerie Dom’arte, Hein Elferink en Jaap Sleper.

De presentatie wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO, Mondriaan Fonds, Profilex lijstenmakers, Kunstbeeld, ZANDBEEK communicatie, IJM Colourspot, We Transfer en Westergasfabriek BV.

foto’s Westergas: Arjen Veldt

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: