4 vragen aan Gé-Karel van der Sterren, deelnemer aan Start Buying Art @ Westergasfabriek

In een kleine reeks die we samen met Kunstbeeld maken vragen we een aantal kunstenaars in aanloop naar de show volgende week naar het werk dat ze tonen in het Machinegebouw. Van Gé-Karel van der Sterren zijn er een aantal paneeltjes te zien met moddervette hoogopgetaste verfpartijen. Vintage Van der Sterren deze mengeling van kitsch, virtuositeit en onbehagen. We zien bergbeklimmers als nietige staffelfiguren gekwast en gekerfd in de verf.

26august

Gé-Karel van der Sterren, Tricky Rock, 2013, olieverf op paneel, diverse formaten

Ha Gé-Karel, kun je iets vertellen over hoe dit deze werken tot stand zijn
gekomen?
In de Tricky Rock serie gaan de bergklimmer en de schilder beiden de confrontatie aan met de harde realiteit. Daarnaast is de bergwand te zien als een verticaal vlak waarop de bergklimmer annex schilder sporen achterlaat. Beiden hebben als doel het neerzetten van een ervaring groter dan zijzelf.

Waren er beperkingen door de oplage, de maat of door de prijs?
De enige beperking die ik ervaar bij het maken van een serie is de drang naar beeldontwikkeling. Daar tegenover staat dat bij het maken van een serie je jezelf de gelegenheid geeft te verdiepen.

Wat maakt deelname aan Start Buying Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?
We Like Art biedt aan geïnteresseerden in kunst de mogelijkheid om zich te oriënteren en voor een zeer sympathieke prijs, hoge kwaliteit kunst te kopen. Daarmee wordt de stap kleiner voor de aanschaf van een ‘groter’ kunstwerk.

Zou je zelf een kunstwerk van een collega-kunstenaar uit deze tentoonstelling willen kopen?
Ik zou zeker een werk willen wat op de deelnemerslijst staat, maar zou dan eerder een werk met de kunstenaar willen ruilen. Door met elkaar te ruilen ontstaat er een sympathie verklaring ten opzichte van elkaars werk en het gevoel van waardering door vakgenoten vind ik aangenaam en stimulerend.

Gé-Karel van der Sterren

Praktische informatie Start Buying Art
Locatie: Machinegebouw, Westergasfabriek Amsterdam
Data: 5 t/m 8 september 2013
Open: alle dagen 11.00 – 19.00 uur
Toegang: € 5,-

  • Ge-Karel van der Sterren

    Wallflower #07 (2014)
    € 1700,-

  • Ge-Karel van der Sterren

    Wallflower #03 (2014)
    € 1500,-

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: