Start Buying Art 2013: een groot succes!

Graag blikken we even terug met je op ons event in de Westergasfabriek. Veel jonge kunstkopers maakten hun debuut en kochten veelal met de KunstKoop hun eerste kunstwerk. Ook een groot aantal al ingewijde liefhebbers wisten de tentoonstelling te vinden en waren aangenaam verrast en hebben werk gekocht.

27

En wat een goeie reacties hebben we gehad, echt super! Nog niet eerder maakten we zo’n grote, mooie en evenwichtige show met betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars in samenwerking met 40 topgaleries. De locatie was natuurlijk al prachtig, maar ook de gekleurde wanden van IJM Colour waren heel bepalend voor het aanzien van de tentoonstelling. De diepe matte kleuren worden deels met de hand gemengd en dat zie je. De open rustige indeling met een uitgekiend geplaatste werken werkte heel goed vonden we.

Dat je dan een aanstekelijke groepstentoonstelling krijgt met een parade van goed werk – klein en groot, edities en origineel werk, foto’s, schilderijen, objecten – is een groot geschenk. Voor de kunstenaars zelf was het ook een kick om onderdeel te zijn van de presentatie. De openingsavond was dan ook een druk bezocht door tevreden en uitgelaten kunstenaars.

20

De inzet van het event was om te laten zien dat je ook van toonaangevende kunstenaars fantastisch werk kunt kopen met een bescheiden budget, bovendien vroegen we aandacht voor de KunstKoop van het Mondriaan Fonds. Die sympathieke regeling waarbij de overheid de rente vergoed op de lening die je aangaat om een kunstwerk te kopen. Zowel het Mondriaan Fonds als ABN AMRO (als KunstKoop leningverstrekker) waren als sponsoren nauw betrokken bij het evenement. Ze zijn samen met ons heel blij dat het gelukt is om de KunstKoop opnieuw op de kaart te zetten. 35 Werken uit de show werden verkocht met gebruik van de KunstKoop – ook kregen we mooie publiciteit specifiek over de KunstKoop in oa Financieel Dagblad en in AVRO’s KunstUur.

5

De publiciteit was sowieso prima met aandacht bij o.a. Financieel Dagblad, Vrij Nederland, AVRO’s Kunstuur, Kunstbeeld.nl, Design.nl, Lost Painters, Trendbeheer, JAN, NRC Handelsblad, 5 uur, Roomed, MetropolisM, Mr Motley en Tableau.

22

Start Buying Art was een succes qua bezoekers en aantal verkopen (ruim 100(!) werken vonden hun weg naar talloze huiskamers), ook was het een succes van samenwerking met de galeries, de kunstenaars en alle ondersteunende partijen. Graag bedanken we iedereen voor de soepele samenwerking. Wat ons betreft komt er zeker een nieuwe editie in 2014!

4

Tenslotte, goed om te weten, we blijven werk dat te zien was in het Machinegebouw plaatsen op www.startbuyingart.tumblr.com – dus hou die Tumblr in de gaten

[slideshow_deploy id=’6903′]

Fotografie: Johan Nieuwenhuize

  • Start Buying Art @ Westergasfabriek – laatste nieuws en indrukwekkende line-up

    Over ruim een maand is al het zover! We tonen dan 150 kunstwerken van 100 aanstormende en toonaangevende kunstenaars in de Westergasfabriek. We Like Art organiseert met kunstenaars, uitgevers en topgaleries van 4 t/m 7 september een tentoonstelling gericht op een nieuw publiek van potentiële kunstkopers.

    Lees verder: Start Buying Art @ Westergasfabriek – laatste nieuws en indrukwekkende line-up