Video: Scarlett Hooft Graafland vertelt over March With Many Dots

En dan nu graag je aandacht voor ons nieuwe videoproject. De AMC Kunststichting vroeg We Like Art om een serie video’s te maken van grote kunstopdrachten in het AMC. Zoals je misschien wel weet hangt het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam van onder tot boven vol met kunst. Circa 6.000 schilderijen, foto's, werken op papier, monumentale objecten en video’s zitten er in de collectie. Je kunt er met gemak een middag rondstruinen en dan nog heb je lang niet alles gezien.

Scarlett Hooft GraaflandEr is een actief opdrachtenbeleid voor de openbare ruimten in het pand, in de afgelopen jaren zijn opdrachten verleend aan onder andere Elspeth Diederix, Roy Villevoye, Jan van der Ploeg, Thomas Elshuis, Jacqueline Hassink, Floris van Manen, Vincent Zedelius, Merijn Bolink en Scarlett Hooft Graafland. Het zijn vaak echte blikvangers die voor personeel, bezoekers en patiënten als markatiepunten in het soms ondoorgrondelijke gangenstelsel fungeren. Omdat er binnenkort een geheel nieuwe site voor de kunstcollectie wordt gelanceerd werd het hoog tijd om een aantal kunstopdrachten eens nader te belichten.

Zo gaan we deze week op pad met Roy Villevoye om een dagje te filmen, en eerder interviewden we al Merijn Bolink in zijn atelier en op de hoogwerker naast zijn beeld (binnenkort hier op de site) en we vroegen Scarlett Hooft Graafland onlangs het hemd van het lijf over ping-pong balletjes, Photoshop en ploeteren door de sneeuw. Echt superleuk om Scarlett te horen praten over dit bijzondere project. Ze reisde er enkele malen voor naar Lapland en croste weken achtereen met een sneeuwscooter naar afgelegen plekken waar rendieren zich ophouden. Kijk en luister hier:

NB Als de video niet laadt op je Ipad, Iphone of smartphone, bekijk hem dan hier.

Scarlett Hooft Graafland is momenteel te zien met een eigen zaal in de grote openingstentoonstelling in Huis Marseille in Amsterdam. Het gaat goed, hier zie je haar in de online kolommen van de NY Times: An Artist Who Uses Mother Nature as Her Canvas.

Nog 1 ding: we danken Bart van den Broek van Filmdoc voor de regie en montage, Bart is onder meer de editor van een aantal Hollandse Meesters en een waslijst aan goede documentaires – en Jiskefet. En een genot om mee samen te werken.

  • Scarlett Hooft Graafland

    Salt Steps (2004)
    € 2950,-

  • Beschikbare edities van Scarlett Hooft Graafland

    Scarlett Hooft Graafland (1973, Maarn) ziet haar werken eerder als sculpturen dan als fotografie. Ze reisde inmiddels voor haar projecten naar Israel, New York, IJsland, Bolivia, China, Canada, Madagascar en Vanatua. Ze bedenkt ter plekke wat ze wil fotograferen, zoekt naar materialen en improviseert met situaties.

    Lees verder: Beschikbare edities van Scarlett Hooft Graafland