Niels Broszat – Icon (2013) – € 750,-

Niels Broszat

Icon 004 (2013), 15 x 8,5 cm, egg tempera and oil paint on panel

Niels Broszat (Mettingen, Duitsland, 1980) werd een paar jaar geleden in korte tijd bekend met zijn heerlijk geschilderde en geflansde boeketten op ongewone dragers. Na deze succesvolle serie werken waarin hij aan de haal ging met het klassieke bloemstilleven werkt Broszat hard aan een nieuwe serie.

Hier zie je de nieuwe ontwikkelingen van de schilder. Zo is hij is bezig met een hele mooie reeks van figuren en kazuifels. Vaak minutieus tekenwerk op monumentaal formaat. Een mooi voorbeeld was het loeigrote werk Cardboard/Karton dat Broszat speciaal maakte voor de Kunsthal begin dit jaar. Het zijn werken uit de reeks Medieval-esque world. Objecten, artefacten die hun vertrekpunt hebben in de middeleeuwse katholieke kunst.

Niels Broszat

Icon 005 (2013), 15 x 8,5 cm, egg tempera and oil paint on panel

Wij zijn liefhebbers van zijn werk en toonden afgelopen jaar al 2 keer zijn werk, bij de Bijenkorf in mei en in de Westergasfabriek in september. Zijn kleine frêle icoon maakte grote indruk op veel bezoekers. Het knallende pauw-blauw, het verfijnde schilderwerk in combinatie met een losse schetsmatige schildershand – smullen!

Heel blij zijn we dan ook dat we nu hier 3 nieuwe werken uit de Icoon-serie kunnen laten zien. Samen met Niels Broszat bieden we deze 3 werken voor een speciale We Like Art prijs aan. De snelle beslisser wordt beloond. Laat ons voor 14 december 2013 weten dat je een Icoon wil kopen en je betaalt niet € 850,- maar € 750,-. Mooie deal!

Niels Broszat

Icon 006 (2013), 15 x 8,5 cm, egg tempera and oil paint on panel

Niels Broszat doet op dit moment mee aan de bijzondere groepstentoonstelling Kanaalwerken van het Gemeentemuseum Helmond. Lees de mooie aanstekelijke bespreking van Anneke van Wolfswinkel hier: Een krankzinnige tentoonstelling die helemaal klopt.

Niels Broszat bouwde er een complete, nogal wonderlijke kapel. Ik associeerde Broszat nog steeds met de bloemstillevens waarmee hij kort na zijn afstuderen furore maakte, en wist niet wat ik zag. Een overdonderende installatie, met knielbankjes, een reusachtige kazuifel, een altaar verpakt in zilverfolie, ramen met glasinlood-lookalike-plakplastic, een gefragmenteerd beeld dat in de verte aan werk van Mark Manders deed denken, behangen met een streng kleine paneeltjes, beschilderd met heiligen. Het invallende zonlicht zorgde voor een ronduit magische sfeer. Katholieke beeldtaal voor de eenentwintigste eeuw.

[slideshow_deploy id=’7140′]

 

titel: Icon
techniek: Egg tempera and oil paint on panel
afmetingen: 15 x 8,5 cm
prijs: Elk € 750,- tot 14/12/2013, daarna € 850,-
verkoopinfo: Mail ons je voorkeur
kunstkoop: Nee