Terugblik op 2013, een bomvol We Like Art jaar

Foto-Johan-Nieuwenhuize

In ons vierde jaar sinds de start van We Like Art hebben we weer een mooie reeks neergezet op ons blog: veel nieuwe besprekingen van betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars, nieuwe Walls, veelgelezen interviews en een reeks videoportretten voor AMC Kunstzaken. Buiten het web organiseerden we druk bezochte presentaties bij OBJECT Rotterdam, de Bijenkorf en Westergasfabriek,  en een aantal bijzondere ontmoetingen met Thomas Elshuis, Scarlett Hooft Graafland, Charlotte Dumas en May Heek. ‘Last but not least’ hebben we veel gelukkige kopers gevonden voor werk dat we online en offline signaleerden. Graag nemen we wat hoogtepunten met je door.

jvdp2

OBJECT Rotterdam
Bij deze speelse beurs in het Nieuwe Instituut in het Museumpark in Rotterdam hadden we maar liefst 4 presentaties. De Walls en installaties trokken veel bekijks en het leverden weer veel publiciteit op. Lees hier meer over de Walls van Jan van der Ploeg, Ge-Karel van der Sterren, Polly’s Picture Show en onze eigen Mixed Wall met onder meer werk van Popel Coumou, Koen Delaere, Nina Bovasso, Maria Roosen en Johan Nieuwenhuize.

We Like Art @ Bijenkorf 2013

We Like Art @ Bijenkorf
“Vanaf vandaag koop je kunst met een grote ‘K’ gewoon bij de Bijenkorf in Amsterdam.” kopte Elle Decoration naar aanleiding van onze show op de vierde verdieping gedurende 6 weken in april en mei. 64 Werken van 49 kunstenaars met als bonus een lichtinstallatie van Femke Schaap op de eerste verdieping tussen de high fashion. Hier een mooie quote van Caroline Krouwels – creatief directeur van de Bijenkorf:

Ik ben zeer enthousiast over ‘We Like Art’. Het is belangrijk en inspirerend om kunst op een dusdanige manier toegankelijk te maken zodat jonge startende verzamelaars, liefhebbers en kunstenaars met elkaar in contact komen. Zonder kunst geen cultuur en beschaving.
Het is daarom ook een mooi initiatief dat de Bijenkorf een ‘We Like Art’ wand heeft waardoor een bezoeker van de winkel plots door kunstwerken wordt verrast. Een prachtige manier om mensen met kunst in contact te brengen.

Het project werd mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en IJM Colour.

Foto-Johan-Nieuwenhuize Entree We Like Art Westergasfabriek

Start Buying Art – We Like Art @ Westergasfabriek
Samen met 40 galeries, ABN AMRO en Mondriaan Fonds hebben we de KunstKoop een nieuwe impuls gegeven. Deze sympathieke lening die je kunstaankoop dichterbij kan brengen was vrij onbekend bij het publiek, de gemiddelde gebruiker van de regeling is een zestiger. In de Westergas maakten we een show met veel pareltjes van toonaangevende kunstenaars en aanstormend talent. Hier lees je alles en zie je de beelden van de waanzinnige line-up. Vrijwel alle werken waren transparant geprijsd en te koop met de KunstKoop.

Start Buying Art was een succes qua bezoekers en aantal verkopen (ruim 100 (!) werken vonden hun weg naar talloze huiskamers), ook was het een succes van samenwerking met de galeries, de kunstenaars en alle ondersteunende partijen. Wat ons betreft komt er zeker een nieuwe editie in 2014 – een mooie jaarlijkse feestelijke start van het galerieseizoen!

Start Buying Art werd mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, ABN AMRO, WeTransfer, Profilex Lijstenmakers, Westergasfabriek en IJM Colour.

Luc Tuymans We Like Art Wall

We Like Art Walls
In 2013 maakten we nieuwe Walls met Jan van der Ploeg, grafiek van Luc Tuymans en fotografie van jong talent May Heek, ook de OBJECT Rotterdam Wall was niet te versmaden. Je ziet alle Walls hier: Welikeartwalls.nl. Het plan is om het komend jaar meer Walls te maken op bijzondere plekken, we houden je graag op de hoogte.

Scarlett Hooft Graafland vertelt over March With Many Dots (2009)

We Like Art videoportretten
AMC Kunstzaken vroeg ons een reeks videoportretten te maken van kunstenaars die een groot werk in het ziekenhuis realiseerden. Inmiddels staan de video’s van Scarlett Hooft Graafland en Merijn Bolink online. Roy Villevoye volgt komende maand. We willen hier graag verder mee en zijn in voor samenwerking met andere partijen die het belang zien van deze webpareltjes om de kunst te ontsluiten en een nieuw publiek te informeren en te enthousiasmeren. Hulde voor Bart van de Broek die de regie voor ons doet en Filmdoc voor de montage.

Berndnaut-SmildeBerndnaut Smilde, Nimbus Green Room II (2013) bij We Like Art @ Art Rotterdam, 6 – 9 februari 2014

Vooruitblik 2014
We staan in de startblokken om begin februari een nieuwe show te maken tijdens Art Rotterdam. In een ruimte van 800 m2 pal naast de hoofdingang van de beurs tonen we 150 werken van toonaangevende kunstenaars. Vrijwel alle werken zijn geprijsd onder de 1.500,- euro en te koop met de KunstKoop. We trekken weer samen op met ABN AMRO Mondriaan Fonds en een hele reeks topgaleries om de KunstKoop te promoten.

Hier de laatste update van de deelnemende galeries: Fons Welters, Gabriel Rolt, Reuten galerie, Juliette Jongma, Galerie Ramakers, Gerhard Hofland, Ron Mandos, Grimm gallery, Galerie Paul Andriesse, Flatland gallery, Vous Etes Ici, Zic Zerp, Van de Berge, ArtKitchen, VIVID, Galerie Maurits van de Laar, Galerie Lutz, Cokkie Snoei, Torch, Slewe, Judy Straten, Galerie BART, RAM gallery, Phoebus, Stigter van Doesburg, Nouvelles Images, Galerie Ton de Boer, Galerie Pennings, Ellen de Bruijne, Boetzelaer van Nispen, Canvas International Art en Akinci.

Binnenkort gaan we previewen op het werk dat straks te zien zal zijn. Het wordt weer onweerstaanbaar. Volg ons op Facebook en Twitter en check de updates over We Like Art @ Art Rotterdam via onze nieuwsbrief. In Rotterdam presenteren we bovendien onze eigen App!

Lezers bedankt voor jullie bezoek aan onze sites en events. Vol gas naar 2014 – graag tot binnenkort!

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: