Speciale We Like Art affiche van Michiel Schuurman

Michiel Schuurman (Amsterdam 1974) studeerde grafische vormgeving en typografie aan de Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunsten Den Haag en studeerde af als grafisch vormgever aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij is huisvormgever van onder meer het ambitieuze en sympathieke Amsterdamse kunstenaarsinitiatief De Servicegarage. En wat een fantastisch werk maakt hij…

1MichielSchuurman

 

Schuurman is wat ons betreft zonder meer één van de spannendste posterontwerpers in Nederland. In de internationale blogosfeer is dat al langer bekend, google zijn naam en je raakt verzeild op tientallen blogs die weglopen met hem. Ook het Stedelijk Museum is gecharmeerd van Schuurman en besloot een paar jaar geleden het hele oeuvre van Schuurman te verzamelen. Best een eer.

2MichielSchuurman

Wat maakt zijn werk nou zo bijzonder? Misschien is het de mengeling van z’n mathematische belangstelling, precisie, een geweldig kleurgevoel en een prettig soort creatieve gekte; de drive om los te gaan binnen steeds andere strenge randvoorwaarden.

Voor sommige ontwerpen gaan de computers bijna op tilt vanwege het omvangrijke rekenwerk. De 3D vormgeving en belettering vloeien ineen tot kantelende beelden. Ook heeft zijn werk soms prettig psychedelische effecten. Voor het Graphic Design Museum in Breda bijvoorbeeld ontwierp hij wandkleden en een wegwerp servies om van te duizelen zo fraai. Schuurman is ook ontwerper bij Vlisco, zijn soms uitzinnige stofontwerpen zijn een hit in Afrika (bekijk zijn ontwerpen hier).

3MichielSchuurman

Speciaal voor We Like Art @ Art Rotterdam maakte Schuurman een spectaculaire wand van 3 bij 10 meter met zeefdrukken losjes gebaseerd op de luxaflex van het Van Nelle pand. Op de grote wand hingen een reeks fraaie affiches in kleine oplages gedrukt die dienden als aankondigingsposters voor diverse tentoonstellingen. Het gros is opgehangen/geplakt en inmiddels verdwenen. Schuurman heeft er nog een paar exemplaren van – een buitenkans voor de fans van speelse hard-core vormgeving. De zeefdrukken (50 x 70 cm) kosten € 150,- per stuk. Mail ons als je belangstelling hebt.

4MichielSchuurman

Ook voor We Like Art maakte Schuurman een nieuwe poster. De zeefdrukken van de wand kregen een laatste drukgang in wit – alsof een virtuoze glazenwasser net langs geweest is, heerlijk! We hebben nog een aantal van deze handgedrukte posters beschikbaar.

We Like Art @ Art Rotterdam, 100 x 70 cm, zeefdruk, oplage 70, 150,- inclusief verzendkosten binnen Nederland.

Heb je belangstelling? Mail ons en we maken het in orde met je.

Michiel Schuurman schreef een mooi kritisch stuk over dit project. The devil is in the details: lees het hier.

5MichielSchuurmanWLA_POSTER

 

  • Line Up en affiche van LUST FOR LIFE, Painting Today

    We lieten je begin deze week al weten dat We Like Art van 21 t/m 24 april 2016 een grote pop-up show organiseert met actuele schilderkunst in het Machinegebouw in de Westergasfabriek. We willen met de tentoonstelling laten zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking - dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries. Lust for Life maakt deze schilderkunst zichtbaar voor een groot publiek.

    Lees verder: Line Up en affiche van LUST FOR LIFE, Painting Today
  • Laatste We Like Art Affiches

    Een jaar geleden maakten we een heel bijzondere tentoonstelling in de Westergasfabriek over schilderkunst: LUST FOR LIFE, Painting Today. We lieten zien dat de schilderkunst springlevend is met het werk van bijna 60 schilders.

    Lees verder: Laatste We Like Art Affiches
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: