Kunst4Kids – kinderen kopen kunst @ Boijmans

1-Kunst4Kids-2012-foto-Fred-Ernst

Opening Kunst4Kids 2012, Museum Boijmans Van Beuningen, foto: Fred Ernst

De succesvolle kunstverzameltentoonstelling voor kinderen is terug in de meivakantie. Kinderen doen hun eerste eigen kunstaankoop in Museum Boijmans Van Beuningen voor slechts 35 euro.

Kunst4Kids, het begint een hele mooie traditie te worden. 1 keer in de twee jaar opent een heel bijzonder museumzaaltje in het Rotterdamse Boijmans – een zaaltje met een donker gordijn ervoor. Alleen toegankelijk voor kinderen – verboden voor volwassenen. Ouders staan buiten nerveus te wachten tot hun kroost naar buiten komt … met een kunstaankoop.

Objecten, prenten of originelen van de hand van allemaal goede kunstenaars. Kinderen kunnen zonder de dwingende ogen van hun ouders een keuze maken en zo een vliegende start maken met hun eigen kunstkoopcarrière.

2-Kunst4Kids-2012--foto-Fred-Ernst

Opening Kunst4Kids 2012, Museum Boijmans Van Beuningen, foto: Fred Ernst

Eerdere edities van deze speciale verkooptentoonstelling waren steeds een groot succes met ongeveer 1.500 deelnemers per keer. Kinderen en jongeren van 5 tot 18 jaar kunnen gedurende een week voor weinig geld zelfstandig een echt kunstwerk aanschaffen in het museum.

In de vorige editie van Kunst4Kids kon je bijvoorbeeld dit fantastische porseleinen druppelwerkje van Tanja Smeets scoren.

3-Tanja-Smeets-Kunst4Kids

Of een hele fraaie Ad de Jong – Start Your Own Art World (hier nog exemplaren verkrijgbaar bij ons).

4-Ad-de-Jong---Cato-Kunst4Kids

Ook het mooie vreemde werk van Paul de Reus van een oog hangt nu in menig kinderkamer. In de pupil lijkt een bellenblazend mannetje te wonen – of is het toch een weerspiegeling?

5-Paul-de-Reus-Mannetje-in-oog-Elief-Kunst4Kids

Aan 26 Nederlandse kunstenaars is gevraagd om speciaal voor Kunst4Kids elk 75 kunstwerken te maken. Kinderen hebben straks de keus uit onder meer zeefdrukken, sculpturen en tekeningen. De deelnemende kunstenaars in de editie van 2014 zijn:

Gijs Assmann, Wolf Brinkman, Jason Coburn, Sander van Deurzen, Pam Emmerik, Serge Game, Stefan Gross, Chantal van Heeswijk, Han Hoogerbrugge, Lidy Jacobs, Frank Koolen, Maartje Korstanje, Gabrielle van de Laak, Erik Mattijssen, Desiree Palmen, Vanessa Jane Phaff, Abner Preis, Paul de Reus, Gyz la Rivière, Jean Marc Spaans, Iwan Smit, Koen Taselaar, Joost van den Toorn & Mariko Hashimoto, V&B, Joncquil de Vries en Freek Wambacq.

6-Kunst4Kids-2012-foto-Fred-Ernst

Opening Kunst4Kids 2012, Museum Boijmans Van Beuningen, foto: Fred Ernst

Genoeg reden voor een stampede richting het museum! Gaat dat zien:

27 april – 4 mei 2014 in Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam