Kunst gekocht bij Kunst4Kids @ Boijmans

Beeld-1-Kunst4Kids

Het was weer een feest afgelopen week in dat voor volwassenen afgesloten museumzaaltje. Kinderen kunnen achter het zwarte gordijn voor een heel laag aankoopbedrag een kunstwerk scoren van een goede kunstenaar. Natuurlijk gingen we zelf ook een kijkje nemen en brachten mooie werkjes van Koen Taselaar, Lidy Jacobs, Jason Coburn en Gabrielle van der Laak mee naar huis. Hier zie je een impressie van de jongste kinderkamer aanwinsten bij de 2 We Like Art gezinnen.

Beeld-2-Kunst4Kids-HAHA

Cato werd door kunstenaar en deelnemer Joncquil gevraagd een stukje te schrijven over een werk dat ze al een poosje op haar kamer heeft en dat nu ook in Boijmans gekocht kan worden. Het werkje heet Inside Joke en het prijkt al een poos trots op de schouw in haar kamer.

Als ik naar het briefje HAHA kijk word ik vrolijk.
Dan denk ik aan dingen die zijn om te lachen.

Soms als er vriendinnen bij mij komen.
Dan vragen zij aan mij wat hier nou de kunst aan is.
Ik zeg dan dat dat bij iedereen anders is.
Iedereen heeft andere dingen om van te lachen.

Daarom heeft de HAHA in mijn kamer een hele mooie plaats.
Zodat ik er elke keer naar kan lachen.

Ik vind het ook nog eens heel bijzonder.
Want het is geen schilderij of een foto.
Maar alleen maar met een stift geschreven op een post-it papiertje.
In een Ikea lijstje.
Maar dat je het dan toch mooi kan vinden vind ik kunst.  

Beeld-3---Kunst4Kids

Kunst4Kids is nog t/m zondag 4 mei te bezoeken. Vooral doen! Hier lees je meer.

Beeld-4-Kunst4Kids

Beeld-5-Kunst4Kids