Start Buying Art @ Westergasfabriek – laatste nieuws en indrukwekkende line-up

Over ruim een maand is al het zover! We tonen dan 150 kunstwerken van 100 aanstormende en toonaangevende kunstenaars in de Westergasfabriek. We Like Art organiseert met kunstenaars, uitgevers en topgaleries van 4 t/m 7 september een tentoonstelling gericht op een nieuw publiek van potentiële kunstkopers.

IMG_8639_2013-Foto-Johan-NieuwenhuizeDeze unieke verkooptentoonstelling toont werk van kunstenaars met een museale of internationale carrière en jonge kunstenaars waar veel van wordt verwacht. Vrijwel alle werken zijn maximaal € 1.500,- en zijn duidelijk geprijsd.

Achter de schermen is de afgelopen tijd hard gewerkt aan een fantastische line-up. De lijst is nog niet helemaal compleet – maar is nu al om van te watertanden:

Ad de Jong, Anke Roder, Ann Pettersson, Annaleen Louwes, Anne Forest, Anne Huijnen, Annegret Kellner, Awoiska van der Molen, Bjorn Staps, Bruno Zhu, Carla van de Puttelaar, Chantal Spit, Charlie Roberts, Charlotte Dumas, Charlotte Schleiffert, Dana Lixenberg, Dieuwke Spaans, Elspeth Diederix, Erik van Lieshout, Eva Raeder, Fernando Sanchez de Castilo, Fiona Tan, Fleur van Dodewaard, Frederique van Rijn, Ge Karel van der Sterren, Gerco de Ruijter, Germaine Kruip, Hans de Bruijn, Hans Wilschut, Harm Jan Boven, Hellen van Meene, Hendrik Kerstens, Hinke Schreuders, Hugo Tieleman, Ilona Plaum, Ina van Zyl, Ine Lamers, Inez van Lamsweerde/Vinoodh Matadin, Isabelle Wenzel, Jacqueline Hassink, Jan Maarten Voskuil, Jan Roeland, Jasmijn Visser, Jean Marc Spaans, Jeroen Bosch, Job Koelewijn, Joncquil, Joris Geurts, Jurriaan Molenaar, Justin Wijers, Jyrgen Ueberschär, Karin van Dam, Katinka Lampe, Katrin Korfmann, Koen Delaere, Koen Taselaar, Krijn de Koning, Lieven Hendriks, Linda Arts, Louise te Poele, Luc Tuymans, Malin Persson, Marc Mulders, Maria Roosen, Marieke Gelissen, Mariken Wessels, Marjolijn de Wit, Mark Manders, Marleen Sleeuwits, Martijn Schuppers, Martine Stig, Maurice van Es, Merijn Bolink, Michael Wolf, Michiel Hogenboom, Michiel van der Zanden, Natascha Libbert, Nicoline Timmer, Niels Broszat, Niels Post, Noël Loozen, Paul Kooiker, Petra van Noort, Pieter Hugo, Raquel ten Haver, Reinoud van Vught, Rens Krikhaar, Rob Hornstra, Roel van der Linden, Ronald de Bloeme, Roy Villevoye, Rozemarijn Westerink, Sara Bjarland, Scarlett Hooft Graafland, Sebastiaan Bremer, Simon Schrikker, Stephan van den Burg, Tanja Smeets, Tatiana Yassievich, Theun Govers, Thijs Jansen, Thomas Elshuis, Tim Ayres, Tom Claassen, V&B, Viviane Sassen, Wassink/Lundgren en Wiesje Peels

Hier op We Like Art gaan we de komende tijd door met interviews met deelnemende kunstenaars, ook blikken we vooruit op de tentoonstelling op onze speciale Tumblr site, klik hier. Daar zie je ook de praktische informatie van het evenement en zie je welke galeries en uitgevers meedoen met de tentoonstelling.

IMG_8854_2013-Foto-Johan-Nieuwenhuize

KunstKoop: 100% kunst = 0% rente

De KunstKoop van het Mondriaan Fonds staat centraal tijdens de presentatie. Je weet het – wij lopen warm voor deze sympathieke regeling. Met de KunstKoop kunnen particulieren kunst op afbetaling kopen bij ruim 100 galeries verspreid over Nederland. Zij hoeven dan geen rente te betalen; deze wordt vergoed door het Mondriaan Fonds.

Per maand doen ruim 110 kunstkopers een aankoop met gebruik van de KunstKoop. Dit betekent op jaarbasis dat 1.300 kopers voor ruim 5 miljoen euro aan kunstwerken aankopen tegen een investering van € 386.250 aan betaalde rente door het Mondriaan Fonds. Mooie score.

De insteek van de tentoonstelling Start Buying Art is om een nieuw en jong publiek bekend te maken met deze laagdrempelige manier van kunst kopen. Je kunt straks vrijwel alle kunstwerken namelijk aanschaffen met de KunstKoop, die ter plekke af te sluiten is. ABN AMRO verstrekt de leningen – jij betaalt maandelijks renteloos af. Tijdens de tentoonstelling zijn er We Like Art medewerkers om je te informeren over deze mooie regeling. Kost geld lenen eindelijk een keer geen geld.

Hier lees je meer over de zegeningen van de KunstKoop.

Onze dank gaat uit naar deze sponsors en ondersteunende partijen die de tentoonstelling mede mogelijk maken

Mondriaan Fonds, ABN AMRO, IJM Colour, 99Uitgevers, Jurlights, Westergasfabriek, de galeries en uitgevers en alle deelnemende kunstenaars.

logos(fotografie Westergas 2013: Johan Nieuwenhuize)