We Like Art @ Westergas 2014 | weer een succesvolle editie van Start Buying Art

Met een mooie timing, precies 2 weken voor al het beursgeweld, maakten we voor de 2e keer een mooie tentoonstelling in het Machinegebouw. We kunnen vaststellen dat het een succes was. Start Buying Art trok bijna 3.000 bezoekers. Allemaal bedankt voor je komst!

1We kregen een flinke stoet kopers aan de balie, waaronder veel beginnende kunstkopers – tientallen gingen een lening aan met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds, super! In totaal verkochten we 125 kunstwerken, een score om trots op te zijn. Een hele mooie omzetboost voor kunstenaars en galeries.

2

De ruimte met werk boven de 1.500 euro was een geslaagd experiment. Iets minder geschikt voor impulsaankopen, wel kwam de waarde van de KunstKoop beter tot zijn recht. Een litho van Luc Tuymans voor 88 euro per maand. De maandbedragen functioneerden als eye-opener. Inmiddels zijn er uit het aanbod onder 5.000 toch al bijna 15 werken verkocht.

3

We waren heel blij met de publiciteit in de krant, magazines en internet: Parool, Kunstbeeld, Lost Painters, Trendbeheer, Vrij Nederland, NRC Handelsblad, NRC Next, 5 uur, Boknet, AmsterDo, Roomed, Hello Frankie en Claire City Blog waren enthousiast. . Ook draaide er een week lang een fraaie We Like Art video-wallpaper op WeTransfer, 15.000 keer per dag zagen gebruikers Isabelle Wenzel een mini-performance doen.

9

 

Onze dank gaat uit naar partners Mondriaan Fonds en ABN AMRO. Veel dank ook aan alle deelnemende galeries, bedrijfscollecties, uitgevers, musea en kunstenaars; en aan JurLights, Westergasfabriek, Mart Warmerdam, WeTransfer en tenslotte IJM Colour voor de geweldige wandkleuren. We werden ondersteund door een superteam met Nynke, Maren, Roxanne, Karlijne, Kayleigh en Sophia.

12

De winnende tijd van het ABN AMRO Memory Spel was een hele snelle: 24 seconden. De winnaar mag op kosten van ABN AMRO een werk uit de tentoonstelling kiezen. Fleur Polman komt binnenkort het door haar uitgekozen werk van Merijn Bolink in ontvangst nemen. J

Komende week gaan we naar de Van Nellefabriek om plannen te maken voor onze deelname aan Art Rotterdam 2015. We houden je op de hoogte!

6

7

8

 

5

10

(installatiefoto’s: Maarten Tromp)

  • Terugblik op LUST FOR LIFE, Painting Today

    Vorige week van 21 tot en met 24 april kon je in het Machinegebouw van de Westergasfabriek de pop-up tentoonstelling LUST FOR LIFE, Painting Today bezoeken. We lieten met de tentoonstelling zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking – dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries.

    Lees verder: Terugblik op LUST FOR LIFE, Painting Today
  • We Like Art, Editions & Multiples op Art Rotterdam 2017

    Na twee succesvolle presentaties in 2014 en 2015 zijn we er weer bij op Art Rotterdam met Editions & Multiples. Zoals je van ons gewend bent richten we ons op een nieuw publiek van potentiële kunstkopers, van 9 t/m 12 februari 2017 in de Van Nellefabriek. Alle werken in de show zullen geprijsd zijn tussen € 100,- en € 2.000,-.

    Lees verder: We Like Art, Editions & Multiples op Art Rotterdam 2017
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: