Stijn Peeters – GRIM – 27 etsen – elk € 200,-

1-Stijn-Peeters-Beast-of-Burden

Wij smullen van het grafische werk van Stijn Peeters (1957, Valkenswaard). Zijn etsen lijken met speels gemak gemaakt en kunnen zich meten met de grafiek van allerlei internationale toppers. Het werk is geworteld in een beeldenwereld van Goya tot de kluchtigheid van de oerstrip Max und Moritz van Wilhelm Busch. Allerlei oplossingen die mogelijk zijn binnen de op zich vrij lastige etstechniek worden mooi terloops ingezet door Peeters. Het resultaat is een reeks sterke beelden die over elkaar buitelen van maakplezier en maatschappijkritiek.

2-Stijn-Peeters-Grim-1-de-Pont-foto-Peter-Cox

Stijn Peeters, GRIM @ de Pont, foto Peter Cox

Los Caprichos, de beroemde serie etsen van Goya lijkt het vertrekpunt van de reeks. Net als de oude Spaanse meester toont Peeters kritisch beeldcommentaar op menselijke dwalingen. Onwetendheid, ijdelheid, eigenbelang worden met satire als mild pamflet verbeeld. We herkennen een aantal politici in al hun potsierlijkheid voor de bühne, maar ook diverse klassieke sprookjesfiguren. De kunstenaars speelt zelf ook een rol in het geheel; als hofnar maar ook als hond en lastdier.

3-Stijn-Peeters-Fools-Gold

Er zit geen logica of concept achter deze serie volgens Peeters. Het werk is als reeks intuïtief ontstaan. De heerlijke titels die verwijzen naar popsongs en de kunstgeschiedenis “Fools’ Gold”, “Wars of Religion”, “Wonderland”, “I wanna be your dog” and “Acrobats ( Very Blue Period)” maken het geheel helemaal af.

4-Stijn-Peeters-Nightmare

De serie van 27 handgekleurde en herbewerkte prints is gemaakt in een oplage van slechts 5 stuks. Als losse prenten zijn ze te koop voor € 200,- en als geheel kost de serie € 4.800. Wij sturen je graag een bestandje met alle 27 beelden zodat je een keuze kunt maken. NB goed om te weten: elke individuele prent is maar eenmaal beschikbaar. 4 Mappen met de hele oplage van 27 blijven intact. Wie het eerst komt… 🙂

5-Stijn-Peeters,-Saltimbanques-very-blue-period

Michiel Morel schreef op zijn voorbeeldige blog een mooi stuk over het werk van Stijn Peeters (link). Peeters zelf is een crack in de technieken van de oude meesters en doet verslag op de Facebook pagina Open Source Painting. Erg leuk om te volgen.

6-Stijn-Peeters-Shadowplay

titel: GRIM
techniek: Handgekleurde en bewerkte etsen
afmetingen: Diverse formaten, oplage 5
prijs: € 200,- per print
verkoopinfo: Mail ons voor de afbeeldingen van de nog beschikbare exemplaren

7-Stijn-Peeters-Grietje

8-Stijn-Peeters-Dance

9-Stijn-Peeters-Dance-2

10-Stijn-Peeters-Hans

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: