Erwin Thomasse – zonder titel (zeefdruk)

1-Erwin-Thomasse-2014-zeefdruk

Wat een heerlijke kloeke zeefdruk van Erwin Thomasse deze vibrerende cirkel! Samen met Michiel Schuurman (de vormgever/zeefdrukker verantwoordelijk voor onze fraaie We Like Art poster) maakte Thomasse in het Grafisch Atelier in Amsterdam deze druk met maar 3 kleuren slash drukgangen. De spoortjes van enkel, dubbel of driedubbelgedrukte lijnen zijn in al hun schijnbaar chaotische verbanden voer voor wiskundigen.

detail Erwin Thomasse zeefdruk 2014

Het vertrekpunt van deze editie was een bizar gecontroleerde tekening van Thomasse met liquitex inkt getiteld ‘Portal’. Met een duizelingwekkend patroon van kleine korte streepjes. And Tall and of a Port in Air volgens de dichter Wallace Stevens. Erwin Thomasse kwam al eerder voor bij op ons blog, namelijk als de maker van dit auraportret van Kim Jong-Il, ijzersterk.

2-Erwin-Thomasse-Portal

We schreven toen:  Thomasse(1972, Eindhoven) is een speelse debunker – van spirituele kwakzalverij, dwingende (rijkdom belovende) kettingbrieven tot ego-branding. De kunstenaar prikt het allemaal door met zijn grafische en samengestelde beelden en gaat er heerlijk plagerig mee aan de haal. Wij smullen van zijn Wodka spuitende Boeddha fonteintje. Maar ook zijn monument voor de reizigers die gestrand waren gedurende de uitbarsting van de Eyjafjallajökull vulkaan mag er zijn; een wat oenig ogend 15 cm hoog roze-rood geurende kaars.”

We stonden stil bij het portret van de grote leider, een door Thomasse opgeblazen lage-resolutie foto gecombineerd met een vlammende pseudo-spiritualistische aura foto.

Een raadselachtig instant-icoon. Een loeigrote print met geweldig felle kleuren die door het print procédé minimaal 75 tot 200 jaar lichtecht zou moeten blijven. Een mooie beeldecho van de op hol geslagen Noord-Koreaanse propaganda-posters in zuurstokkleuren.

3-ErwinThomasse-Kim

Heel tof om nu weer nieuw werk te laten zien van Thomasse – die overigens ook heel fraai werk maakt voor Vlisco, kijk even hier.

 

titel: geen titel (2014)
techniek: driekleurige zeefdruk (Yellow, Magenta en Cyaan) op duurzaam 300 grams Hello Gloss papier, oplage van 25
afmetingen: 70 x 70 cm (papiergrootte)
prijs: Dit werk is inmiddels uitverkocht
verkoopinfo: Informeer bij ons naar beschikbaar werk van Erwin Thomasse