Noël Loozen – R5 (2014) – € 495,-

Bam, knallen met die ruitensproeier! Vandaag aandacht voor dit geweldige beeld van de fotograaf/filmmaker Noël Loozen. Wij zijn fan van zijn werk. In de Westergas toonden we in de afgelopen editie 2 foto’s uit zijn project: I am Noël Loozen and I am searching for naked girls to photograph in my bedroom. Please leave a message. Een strak uitgewerkt onderzoek met een droog-komische lading naar de wereld van meiden en meisjes die zich bloot willen fotograferen.

Noel_Loozen-R5-Il-est-gris

R5, giclee print in lijst, oplage 15 + 2AP, 35 x 50 cm

De slaapkamer van Loozen fungeerde als oenig decor voor de meiden met totaal verschillende motivaties. De wereld is vol raadselen. Via de bijbehorende koptelefoon leest de kunstenaar onderkoeld de mailwisseling voor die voorafging aan de slaapkamersessies. Lees het interview dat we eerder met hem maakten over de serie.

girl_two_noellloozen1

Op dit moment heeft de kunstenaar een mooie solo bij galerie Vriend van Bavink. Nog t/m 15 november kun je terecht op de Gelderse Kade in Amsterdam om te gaan kijken naar de werken die – tamelijk ongewoon – in de hoeken van de ruimte zijn geplaatst. Makkelijk verwijderbare vlekken & Loozen hoeken heet de show – lees vooral het interview op Vice. En had je zijn bijdrage gezien aan de beurs voor jonge kunstenaars Unfair? Met een fijne reeks speels half-abstracte foto’s  – Matisse in de klimhal – smullen.

Noël Loozen is ook filmmaker en onlangs debuteerde hij – vers van de Film Academie – op het Nederlands Film Festival met de korte film Hornhunter. Die kunnen we je hier niet laten zien maar gelukkig staat dit briljante pareltje Obstacle course 1.0 wel integraal online!

Speciaal voor We Like Art brengt Noël Loozen deze mooie editie met de grijze Renault. Check de link hieronder.

  • 5 vragen aan Noël Loozen

    In een mooie zomerreeks vragen we een aantal kunstenaars in aanloop naar de tentoonstelling, 4-7 september 2014, naar het werk dat ze tonen bij We Like Art! in het Machinegebouw. Vandaag je speciale aandacht voor Noël Loozen.

    Lees verder: 5 vragen aan Noël Loozen