Binnenkort: We Like Art @ Art Rotterdam 2015

Heel leuk, we gaan weer een hele fijne verkooptentoonstelling maken in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Op verzoek van Art Rotterdam stelt We Like Art een grote presentatie samen in het Schiegebouw tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam. Vrijwel alle werken zullen geprijsd zijn onder de € 1.500,-.

banner_5-8

Niet alleen kijken, maar ook kopen. De tentoonstelling heeft zoals je van ons bekend bent de expliciete doelstelling om het kunstkooppubliek te vergroten. Voor veel kunstliefhebbers is de stap naar de aanschaf van kunst in de galerie of op de beursvloer soms nog te groot. Vorig jaar werden er 140 kunstwerken verkocht uit de We Like Art tentoonstelling tijdens Art Rotterdam, een opvallend groot aantal kopers gaf aan nooit eerder kunst te hebben gekocht en debuteerde dus als kunstkoper.

9

Art Rotterdam is de grootste en belangrijkste beurs voor hedendaagse kunst en trok vorig jaar zo’n 22.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Een fantastisch evenement om aan deel te nemen. Samen met een groot aantal topgaleries zocht We Like Art pareltjes uit van gevestigde en aanstormende kunstenaars: werk in oplage en origineel werk.

Hier zie je de line up van de deelnemende galeries, uitgevers en initiatieven:

Galerie Fons Welters, Kunstruimte Wagemans, ShowRoom MAMA|All Together Now, RAM, Galerie van den Berge, Stichting IK, xpogallery (Fr), Barbara Seiler Gallery (Zw), Galerie Pennings, kunstgaleriebonn (Dld), Slewe Galerie, Galerie Rianne Groen, R en R Reuten Galerie, Galerie Maurits van de Laar, Flatland Gallery, Foam Editions, Galeri Conradi (Dld), balzer art projects (Zw), 1646 Den Haag, Galerie Gerhard Hofland, Galerie van Kranendonk, Galerie Praterstraße Berlin (Dld), Pablo’s Birthday (VS), Annie Gentils Gallery (Be), Rotwand Gallery (Zw), South Kiosk (GB), LhGWR, Galerie Tatjana Pieters (Be), Galéria Trapéz (Ho), Annet Gelink Gallery, Britt Dürst & Mayhew, Graphic Matter (Be) en 99Uitgevers.

1

Praktische informatie

We Like Art
tentoonstelling met betaalbaar werk van toonaangevende kunstenaars
gratis toegang

Art Rotterdam
grootste Nederlandse kunstbeurs voor internationale hedendaagse kunst
entree: € 17,50 aan de kassa, € 13,50 voor online tickets

Locatie
Van Nellefabriek
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam (bereikbaarheid)

Openingstijden

  • Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur
  • Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur

De tentoonstelling van We Like Art zit weer vol grote namen en aanstormend talent. Kunstenaars die je vast kent van museale tentoonstellingen en besprekingen op de kunstpagina’s van de kranten. Op startbuyingart.tumblr.com zie je straks regelmatig updates van kunstwerken die te zien zullen zijn.

Met de tentoonstelling vragen we aandacht voor de sympathieke KunstKoop, een regeling van het Mondriaan Fonds waarmee je renteloos geld kunt lenen voor een kunstaankoop.

Lenen voor een kunstwerk kan zónder rente

Met deze tentoonstelling vragen we aandacht voor de sympathieke KunstKoop, een regeling van het Mondriaan Fonds waarmee je renteloos geld kunt lenen voor een kunstaankoop (www.dekunstkoop.nl). Zo wordt het kopen van een kunstwerk bereikbaar. ABN AMRO verzorgt de KunstKoop en verstrekt de leningen. Met de KunstKoop kunnen particulieren kunst op afbetaling kopen bij meer dan honderd galeries verspreid over Nederland. Zij hoeven hiervoor geen rente te betalen; deze wordt vergoed door het Mondriaan Fonds.

Hier lees je alles over deze bijzondere regeling: www.welikeart.nl/kunstkoop. Alle werken in de tentoonstelling van We Like Art hebben een duidelijke prijs en een flink aantal is eventueel te koop met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds.

Plattegrond Art Rotterdam Van Nelle 2015Er is weer loeiveel te doen straks op het terrein van de Van Nellefabriek. Het programma is nog meer uitgebreid dan vorig jaar. Zoals gezegd, je vind ons tegenover de entree van de beurs, kan niet missen!

Binnenkort hier meer informatie over onze show tijdens Art Rotterdam.

8

Lees wat er allemaal te doen is in de PDF van de Art Rotterdam krant