5 Vragen aan Merijn Bolink

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Merijn Bolink.

Merijn-Bolink-popcornmen

Merijn Bolink, zonder titel (2014), popcorm en mais in vitrine, ca 10 x 15 x 8 cm, oplage 10

Hoi Merijn, Kun je iets vertellen over hoe deze werken tot stand zijn gekomen?

Ik was nieuwsgierig hoe ik eruit zou zien als mijn lichaam volledig zou zijn opgebouwd uit een zo klein mogelijk aantal maïskorrels en bedacht een schema: één korrel voor de voet, één voor het scheenbeen, één voor het bovenbeen etc. Verbazingwekkend dat je met minder dan 20 maïskorrels een mensfiguur kunt vormgeven dat ook expressie vertoont. Het popcornfiguur bestaat uit evenzoveel onderdelen en is op dezelfde manier opgebouwd, maar dit is als het ware de volwassen versie.

Waarom kies je ervoor om dit werk te laten zien?

Dit werk is onderdeel van een nieuwe serie sculpturen waarin ik steeds probeer met zo min mogelijk identieke onderdelen mensfiguren te maken. Het is het meest recente werk, dus dat wil ik het liefst tonen.

Door dit werkje in oplage te maken kan ik ook de verschillen zien tussen de maïskorrelfiguren die alle op precies dezelfde manier zijn opgebouwd.

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

Hoe deze tentoonstelling eruit zal zien weet ik nu nog niet, maar We Like Art maakt tentoonstellingen zoals kunstenaars kunst maken: oorspronkelijk, met visie en met overgave. WLA zorgt daarnaast voor uitstekende en zorgvuldig geformuleerde publiciteit, trekt een zeer groot publiek en de verkoopresultaten maken deelname wat mij betreft nog eens extra aantrekkelijk.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Op de presentatie van WLA en op de installaties in de omringende gebouwen (zoals vorig jaar die van Zoro Feigl).

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Ik ben een grote mobile-sculptuur aan het maken die straks op 25m hoogte komt te hangen in het nieuwe ziekenhuis van het MST (Medisch Spectrum Twente) in Enschede. Verder ben ik naast Marjoca de Greef (Galerie Ton de Boer) mede-organisator van de ‘Suns and Stars’ tentoonstellingen, in april opent de volgende editie in een landgoed in het Gooi, waar ik ook zelf een bijdrage aan zal leveren.

We Like Art @ Art Rotterdam 2015
Foto © Maarten Tromp

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie: www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop

 • Merijn Bolink

  zonder titel (citroenvlinder) (2014)
  € 675,-

 • Merijn Bolink

  Geliefden (stampers en meeldraden op stengel) 2013
  € 575,-

 • Merijn Bolink

  zt (2012)
  € 700,-