5 Vragen aan Lynne Leegte

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Lynne Leegte.

Lynne-Leegte-Reuten-room

Lynne Leegte, Room (2014), foto op dibond, 57 x 63 cm, oplage 9

Hoi Lynne, kun je iets vertellen over hoe dit werk tot stand is gekomen?

Na een intensieve periode beelden uit albast hakken, was ik toe aan even stofvrij werken. De werking van daglicht op een beeld is een continue veranderende element. In een foto wordt het licht juist gevangen. Het veranderende licht in een ruimte is een onderwerp wat ik in 2006 voor een video gebruikte bij een voorstelling van rietkwintet Calefax. En nu bleek hét moment dit onderwerp te hernemen. Puur het licht en de ruimte, maar in een op zichzelf staande foto. Ik volgde de lichtval in een kamer op verschillende momenten van de dag en daar is deze foto het resultaat van.

Waarom kies je ervoor om dit werk te laten zien?

Wat eigenlijk vrij terloops begonnen is, gaat een serie worden. Inmiddels ben ik meerdere kamers aan het fotograferen. ‘Room’ is een onderdeel van ‘House’. In stand 49 van Reuten galerie is een andere kamer te zien. Het is een mooie kans om dit nieuwe werk te tonen: twee kamers uit hetzelfde huis op twee locaties op één beurs.

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

We Like Art heeft een eigen plaats veroverd in de kunstwereld. De tentoonstellingen zien er goed uit. De presentatie en de publiciteit wordt door een enthousiast team gedaan en dat is voelbaar. Heel mooi dus om onderdeel van deze tentoonstelling te kunnen zijn.

De serie Rooms van Lynne Leegte in Museum het Valkhof Nijmegen

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Sowieso is het geweldig weer rond te lopen in de Van Nellefabriek. Art Rotterdam is een interessante beurs vanwege de keuze van galeries. Ik ben benieuwd naar de presentaties van die galeries en andere programmaonderdelen zoals Art Rotterdam Projections. De setting voor de videowerken is ideaal.

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Er komen meer foto’s uit de serie ‘House’ en ik ben met een aantal albasten beelden bezig met als thema ‘de hals’ voor een tentoonstelling. Daarnaast ga ik werken aan het toneelbeeld voor de nieuwe solo voorstelling van cabaretier Erik van Muiswinkel.

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds en ABN AMRO om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie: www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop

 • Lynne Leegte

  Room I (2014)
  € 2300,-

 • Lynne Leegte

  Room II (2015)
  € 2300,-

 • Lynne Leegte

  Room III (2015)
  € 2300,-

 • Lynne Leegte

  Room IV (2015)
  € 3200,-

 • Lynne Leegte

  Room V (2015)
  € 2100,-