5 Vragen aan Celine van den Boorn

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Celine van den Boorn.

Celine-van-den-Boorn-1

Celine van den Boorn, Operation desert (2011), acryl op foto op aluminium, 29,5 x 41 cm

Hoi Celine, kun je iets vertellen over hoe deze werken tot stand zijn gekomen?

Ik kies foto’s uit onze hedendaagse beeldbank waar de mens prominent aanwezig is in de natuur, bijvoorbeeld als toerist op vakantie of als militair in oorlogsgebied. Vervolgens schilder ik de menselijke aanwezigheid weg, waardoor de focus in het beeld verschuift van mens naar landschap. Toch, als je goed kijkt, blijf je menselijke sporen in de schijnbaar ongerepte natuur zien.

Waarom kies je ervoor om deze werken te laten zien?

Doordat dit handbeschilderde werken zijn, worden beschilderde delen wel of niet zichtbaar als je langsloopt. De reflectie van het licht speelt op het werk. Tussen veel ander werk is dat een spannend element en daagt het bezoekers uit verder te kijken dan de eerste indruk.

CelinevandenBoorn2014-10webgr

Celine van den Boorn, Five soldiers on lookout point #2 (2014), acryl op foto op aluminium, 29,5 x 44,5 cm

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

Mij lijkt de tentoonstelling aantrekkelijk voor bezoekers aan Art Rotterdam en zeker voor kunstkopers, omdat je in één helder overzicht veel werk van interessante kunstenaars bij elkaar ziet.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Ik ben benieuwd naar Prospects & Concepts en naar het nieuwe onderdeel Intersections. Wat ik zeker niet wil missen is de presentatie van Dürst Britt & Mayhew, een gloednieuwe galerie die in de Mainsection te zien is. En de nieuwe films van Nathaniel Mellors en Yael Bartana bij Projections.

CelinevandenBoorn2012-1

Celine van den Boorn, Overcrowded beach #5 (2012), acryl op foto op aluminium, 29,5 x 44,5 cm, € 1.500

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Ik werk nu aan de eerste publicatie van mijn werk en aan een tentoonstelling van nieuwsfoto’s uit kranten die ik heb beschilderd.

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie: www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop