5 vragen aan Marjolein Rothman

In deze reeks vragen we een aantal kunstenaar naar het werk dat ze tonen bij We Like Art @ Art Rotterdam. Van 5 t/m 8 februari tonen we recht tegenover de hoofdingang van Art Rotterdam betaalbaar werk van gevestigde en opkomende kunstenaars. Vandaag je speciale aandacht voor Marjolein Rothman.

MarjoleinRothmanUntitledIII

Marjolein Rothman, Untitled III (2012), gouache op papier/collage, 48 x 36 cm

Hoi Marjolein, kun je iets vertellen over hoe dit werk tot stand is gekomen?

Untitled III is een collage van stukjes papier die overgebleven waren van andere werken. Ik heb er een serie ‘serieuze” werken van gemaakt die verwijzen naar de traditie van de abstracte schilderkunst. De titel en lijst spelen hierin mee. Ik laat de collage zien in een speciaal voor deze werken gemaakte Bauhaus-achtige lijst.

Waarom kies je ervoor om dit werk te laten zien?

Ik wilde deze keer iets heel anders laten zien dan de vorige keer in de Westergasfabriek. Het zijn werken die er een beetje buiten vallen, ten op zichte van mijn andere werk. Maar tegelijkertijd gaan ook deze werken weer over het deconstrueren van iconische beelden.

Wat maakt deelname aan deze tentoonstelling van We Like Art aantrekkelijk voor jou als kunstenaar?

Ik vind We Like Art een erg goed initiatief omdat het voor het publiek de drempel verlaagt, maar tegelijk geen concessies doet aan de kwaliteit. Er is altijd veel goeds te zien. Daarom is het ook deze keer weer fijn om erbij te zijn.

Waarop verheug je je bij deze nieuwe editie van Art Rotterdam?

Ik ben erg benieuwd naar de presentatie van de nieuwe galerie Dürst Britt & Mayhew. Zij laten het werk van Joe Montgomery zien. En ik ben ook benieuwd naar het werk van Arjan van Helmond bij Juliètte Jongma.

Wat zijn je plannen voor het komende half jaar?

Nieuwe collages en schilderijen maken voor een solopresentatie eind 2015/begin 2016 bij mijn galerie in Stockholm: Wetterling Gallery.

Kom dit werk bekijken bij Start Buying Art @ Art Rotterdam. We tonen betaalbaar werk van aanstormende en toonaangevende kunstenaars.

We werken samen met het Mondriaan Fonds om de zegeningen van de KunstKoop te promoten. Lenen voor je kunstaankoop tegen 0% rente: een prachtige stimulans voor de afname van goede kunst. De rente wordt vergoed door de overheid. Bij de werken in de tentoonstelling staan de maandbedragen die je met de KunstKoop van het Mondriaanfonds kunt afbetalen.

Praktische informatie Start Buying Art @ Art Rotterdam
Locatie: Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Openingstijden: Donderdag 5, zaterdag 7 en zondag 8 februari 2015 geopend van 11.00 – 19.00 uur. Vrijdag 6 februari 2015 geopend van 12.00 – 21.00 uur
Gratis toegang

Meer informatie: www.dekunstkoop.nl www.startbuyingart.tumblr.com www.abnamro.nl/kunstkoop

  • Gouaches van Marjolein Rothman

    De schilderijen en gouaches van Marjolein Rothman (Eibergen, 1974) zijn te herkennen uit duizenden. Alsof er een fel wit licht is, waardoor in het witte vlak alleen nog de schaduwen, als grijze abstracte vlakjes, de afbeelding bepalen.

    Lees verder: Gouaches van Marjolein Rothman