Polly’s Picture Show: Out of Shape – negen edities in een box

Polly’s Picture Show is een gezelschap van jonge kunstenaars dat in wisselende samenstelling heel ondernemend een eigen podium organiseert. Gemeenschappelijke noemer: bouwjaar begin jaren tachtig en een opleiding aan de Rietveld academie in Amsterdam. Shows en presentaties onder andere bij de Kunstvlaai, in het voormalige Filmmuseum in het Vondelpark, Unseen, Offprint Parijs, Tique Art Space Antwerpen en Bart Invites.

1Polly-OutofShapeBox

Wij zijn al jaren fan en werkten samen met Polly voor een We Like Art Wall en bij OBJECT Rotterdam. Ook toonden we een grote installatie tijdens Art Rotterdam 2014. Polly is een energieke club jonge kunstenaars met een voorname focus op fotografie en onderzoek, het is een gemeenschappelijk initiatief van Anne Huijnen, Isabelle Wenzel, Suzanne Posthumus en Anna de Jong.

2Polly-OutofShapeBox

Lotte Reimann, Nude Sitting, ?59 x 41,5 cm, Silkscreen (C/M/Y) on 90 grams paper (opgevouwen)

Afgelopen jaar werkten ze aan een nieuwe editie in een residency bij het Frank Masereel Centrum in het Belgische Kasterlee. De uitkomst is een fraaie box: Out of Shape. Het zijn eigenlijk 9 edities van 9 kunstenaars. Kunstenaars die elk in hun werk nadruk leggen op vorm en vlakken. Elke kunstenaar leverde een beeld aan en de harde kern van Polly zocht naar een geschikte druktechniek om een oplage van 50 mogelijk te maken.

3Polly-OutofShapeBox

Fleur van Dodewaard, Kube?, 18 x 21 cm, Litho (K) on 300 grams paper

Het resultaat is geweldig. Een mini-tentoonstelling in een box. Afzonderlijk zijn het al gruizige juweeltjes, samen vormen ze een draagbare groepstentoonstelling. De werken zijn met verschillende technieken gedrukt en hebben alle een eigen maat en papiersoort. Door het handmatig drukken is iedere print uniek. De box is verschenen in een editie van 50 en de verkoopprijs is € 265,-. De box is 34 x 24 cm en 6,5 cm diep.

De verzendkosten binnen Nederland zijn € 8,15 (aangetekend en verzekerd).

4Polly-OutofShapeBox

Ruth van Beek, House plant with vanilla ice cream, ?21 x 29 cm, Silkscreen (K/Vanilla ice cream) on 120 grams paper

5Polly-OutofShapeBox

Anna de Jong, Montage, ?21 x 29,7 cm, Silkscreen (Green/Red) on 45 grams paper

6Polly-OutofShapeBox

Anne Huijnen, Mixed Signals #1?, 21 x 29,7 cm, Silkscreen (K) on wood

7Polly-OutofShapeBox

Suzanne Posthumus, Gum,? 29,7 x 42 cm, Silkscreen (C/M/Y/K) on plastic bag

8Polly-OutofShapeBox

Hanne Lillee, The texture felt familiar?, One sculpture existing out of two objects?. 1: 29 x 27 x 15 cm, Silkscreen (K) Laser cut out of cardboard. ?2: 19 x 18 x 9 cm, Silkscreen (Brown) Laser cut out of cardboard

9Polly-OutofShapeBox

Isabelle Wenzel, Plant10, ?60 x 87 cm, Silkscreen (K) on Newspaper, (opgevouwen)

OutofShapeBox Polly-15Samara Scott, Self portrait, 21 x 29,7 cm, Inkjet (full color) on 100 grams crumpled paper

10Polly-OutofShapeBox

 
  • 5 vragen aan Isabelle Wenzel

    In een mooie zomerreeks vragen we een aantal kunstenaars naar het werk dat ze binnenkort tonen bij We Like Art in de Westergasfabriek. Vandaag je speciale aandacht voor Isabelle Wenzel, en hé haar werk zie je bij ons online met grote regelmaat voorbij komen. Ook bij vrijwel al onze offline-shows is ze present. Waarom? We zijn dol op haar werk.

    Lees verder: 5 vragen aan Isabelle Wenzel
  • Isabelle Wenzel – Number 1 (2011)

    I sabelle Wenzel (Wuppertal, Duitsland, 1982) - die heb je al vaker bij ons voorbij zien komen. Op Art Rotterdam 2011 zat ze in onze beurs-top tien, ze deed mee met de CJP-actie op Art Amsterdam 2011 en hing ook nog eens heel prominent met 2 grote fotowerken in de We Like Art Lounge. Kortom we zijn echt heel enthousiast over haar werk.

    Lees verder: Isabelle Wenzel – Number 1 (2011)