
Briefumschlag Gelb (2014), C-print en hoogglanslak-zeefdruk op Hahnemühle papier, 308 grams Photo Rag, 42 x 29,7 cm
Persil (2014), C-print en hoogglanslak-zeefdruk op Hahnemühle papier, 308 grams Photo Rag, 29,7 x 42 cm
Het lijkt alsof de Bloeme bekende beelden door elkaar schudt, waardoor figuratieve elementen en teksten verdwijnen en herkenbare kleurvlakken en lijnen hergroepeerd worden. De essentie van het beeld blijft herkenbaar. En hierdoor kijk je weer op een nieuwe, andere manier naar iets heel bekends. De titels van deze edities geven je genoeg hints.
De werken ontstaan doordat De Bloeme beelden inscant en bewerkt op de computer. Hij verandert kleine dingen. Teksten en figuratieve elementen worden geblokt. Vlakken en lijnen worden uitgerekt, verplaatst of gekopieerd. Vervolgens schildert De Bloeme het beeld, waarbij het weer enigszins verandert. Waar hij wel aan vasthoudt zijn de exacte kleuren. Dit is zijn manier om de grens op te zoeken tot hoeverre de boodschap functioneert.
Briefumschlag Grau (2014), C-print en hoogglanslak-zeefdruk op Hahnemühle papier, 308 grams Photo Rag, 42 x 29,7 cm
We Like Art biedt nu drie bijzondere zeefdrukken van De Bloeme aan. Voor € 477,- heb je al een werk op A3 formaat waarbij herkenbare vormen worden weggeslagen en teruggehaald door De Bloeme.
Briefumschlag Gelb en Briefumschlag Grau (2014), C-print en hoogglanslak-zeefdruk op Hahnemühle papier, 308 grams Photo Rag, 42 x 29,7 cm
Persil (2014), C-print en hoogglanslak-zeefdruk op Hahnemühle papier, 308 grams Photo Rag, 29,7 x 42 cm
Momenteel is het werk van De Bloeme te zien in de tentoonstelling Cobra tot Zero, uit de collectie van het echtpaar Roetgering in Museum Flehite in Amersfoort. Zijn werk wordt getoond naast werk van onder andere Daan van Golden en JCJ Vanderheyden. Kunstenaars die op hun beurt de wereld om hen heen abstraheren. Op 11 december brengt De Bloeme de catalogus uit van zijn tentoonstelling Maillot Jaune van afgelopen zomer in Utrecht. Voor deze tentoonstelling schilderde De Bloeme zijn versies van shirts uit het tour peloton. In de galerie was niet alleen zijn werk te zien, maar werd uiteraard ook naar inspiratiebron de Tour de France gekeken.
Ronald de Bloeme, overzichtsfoto 2012, Mondriaanhuis, Tradition and Coincidence, Amersfoort.