Art Rotterdam 2016 helaas zonder We Like Art Show

Had je ook zo’n zin in een nieuwe tentoonstelling van We Like Art @ Art Rotterdam? In 2014 en 2015 maakten we 2 bloedmooie presentaties in de Van Nellefabriek. Per tentoonstelling brachten we betaalbaar werk van ruim 100 toonaangevende kunstenaars uit binnen en buitenland.

1WLA-at-ArtRotterdam

 

2WLA-at-ArtRotterdam

Bijna alle werken waren te koop met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds. De ruimte voelde goed, de aanstekelijke inrichting met de gekleurde wanden van IJM Colour was behoorlijk anders dan de beursvloer zelf. De shows straalden een prettige welkome sfeer uit en dat resulteerde in veel blije bezoekers en goede verkopen. We hebben met name veel werk verkocht aan beginnende kunstkopers.

3WLA-at-ArtRotterdam

Al met al waren de presentaties een welkome aanvulling op Art Rotterdam omdat ze een ingang vormden voor een nieuw koperspubliek. Een mooie laagdrempelige plek met toch veel kunst van hoge kwaliteit.

4WLA-at-ArtRotterdam

De tentoonstellingen zijn helaas niet goedkoop om te maken. De huur van de ruimte, de wandenbouw, de verlichting, de organisatie etcetera dragen samen bij aan een flink budget. Gelukkig werden we tweemaal gesteund door het Mondriaan Fonds en ABN AMRO. Dat was super want zonder die ondersteuning zou het niet mogelijk zijn geweest.

5WLA-at-ArtRotterdam

Dit jaar wilde ABN AMRO helaas niet bijdragen aan de tentoonstelling. Met alleen steun van het Mondriaan Fonds werd het financieel een te groot risico voor ons om de show door te zetten. We hopen dat we er volgend jaar weer bij kunnen zijn.

6WLA-at-ArtRotterdam

Onze aanpak werkt – met tentoonstellingen in de Bijenkorf, Westergasfabriek, bij Art Amsterdam en Art Rotterdam hebben we laten zien dat we een prachtige en aanstekelijke bijdrage kunnen leveren om de kunstwereld te openen voor een nieuwe publiek. Graag doen we – als het even kan – in februari 2017 weer mee met Art Rotterdam!

7WLA-at-ArtRotterdam

Ondertussen zitten we niet stil natuurlijk. De nieuwe We Like Art website wordt op dit moment gebouwd. Binnenkort kun je op onze site je winkelmandje vullen met kunst en heel veel lezen over de kunstenaars. Ook zijn we druk bezig met een nieuwe We Like Art tentoonstelling in de Westergasfabriek in 2016. We houden je op de hoogte! Ook kun je nog t/m 7 februari Size Matters bezoeken in Enschede. 377 werken van 100 en 500 euro. Er is geweldig werk te zien en te bemachtigen. En de tentoonstelling is ook via Facebook goed te bekijken.

8WLA-at-ArtRotterdam

9WLA-at-ArtRotterdam

Fotografie edities We Like Art @ Art Rotterdam 2014 en 2015 door Maarten Tromp

10WLA-at-ArtRotterdam_web_30

 • We Like Art, Editions & Multiples op Art Rotterdam 2017

  Na twee succesvolle presentaties in 2014 en 2015 zijn we er weer bij op Art Rotterdam met Editions & Multiples. Zoals je van ons gewend bent richten we ons op een nieuw publiek van potentiële kunstkopers, van 9 t/m 12 februari 2017 in de Van Nellefabriek. Alle werken in de show zullen geprijsd zijn tussen € 100,- en € 2.000,-.

  Lees verder: We Like Art, Editions & Multiples op Art Rotterdam 2017
 • Bedankt voor je bezoek aan We Like Art @ Art Rotterdam 2015!

  Wat een enerverende dagen! We ontvingen in onze tentoonstellingsruimte in de Van Nelle vele duizenden bezoekers, en vooral afgelopen weekend was het er gezellig stampvol. Ook kregen we veel complimenten over de inrichting en over de gekleurde wanden van IJM Colour (check the making of).

  Lees verder: Bedankt voor je bezoek aan We Like Art @ Art Rotterdam 2015!
 • We Like Art @ Art Rotterdam 2014 – een groot succes!

  Geweldig. Nog niet eerder organiseerden we een tentoonstelling die zoveel bezoekers trok. De ruimte en de hele setting is behoorlijk anders dan op de beursvloer en dat wordt gewaardeerd. Art Rotterdam is nu een mooie totaal-ervaring met de inpandige videobeurs Projections, de grote Prospects and Concepts tentoonstelling van het Mondriaanfonds, de diverse installatiewerken in de gruizige buitenruimtes en onze We Like Art show.

  Lees verder: We Like Art @ Art Rotterdam 2014 – een groot succes!