Lilian Eliëns – Tussen glossy en gruizig

Lilian Eliëns weet met een paar trefzekere verftoetsen en kleurvlakken een model neer te zetten. De jonge vrouwen met hun blanke haast doorzichtige huid lopen hun karakteristieke tred in de schijnwerpers onder daverende beats of poseren quasi achteloos met een sigaret of onderuit hangend op een stoel.

1 Lilian Eliens Animal

Animal, 30 x 20 cm, acryl op papier, € 400

Met de vlugge virtuoze toets van de schilder die zo mooi de vluchtige modewereld karakteriseert. Stukjes opengelaten of spaarzaam beschilderd wit linnen suggereren catsuits, jurken en bloesjes. Er sluipt iets gruizigs in het opgepoetste photoshop domein van perfectie en verleiding.

2-Lilian-Eliens-Dangling

Dangling, 50 x 40 cm, acryl op linnen, € 1.400

Eliëns portretteert de wereld van de haute couture en de modeglossy en haar tengere hoogbenige werkneemsters. ‘Mensen of poppen?’ vraagt Anne Berk zich af in een mooi stuk in  over het werk van Eliens:

“Eliëns is gefascineerd door de mythes in de modewereld. Secret Wish (2011) is een eerbetoon aan Alexander McQueen, die in 2010 zelfmoord pleegde. Ze heeft het model afgebeeld in een van zijn creaties, in een statige houding tegen een bloedrode achtergrond. Smoke (2011) is een schilderij van Kate Moss met een sigaret. Moss werd neergesabeld in de media omdat ze rookte tijdens een show van Gucci. Eliëns gunt haar haar zwakheden en portretteert Moss die met gesloten ogen inhaleert.”

3-Lilian-Eliens-Smoke

Smoke, 30 x 24 cm, acryl op linnen, verkocht

De modewereld als fijnzinnige echoput van gebaren, poses en houdingen. We schreven al eerder over de schilderijen van Lilian Eliëns. Hoog tijd om weer een keer nieuw werk te laten zien van haar op We Like Art. De modellen zijn in de vloeiende acrylverf de glossy ver voorbij.

4-Lilian-Eliens-Loungechair

Loungechair, 40 x 30 cm, acryl op papier, € 600

Als je een werk van Lilian Eliëns wil bestellen stuur je ons dan een mail? link

5-Lilian-Eliens-Undress

Undress, 50 x 40, acryl op linnen, € 1.400

6-Lilian-Eliens-Longing

Longing, 40 x 30 cm, acryl op papier, € 600

  • Kom naar LUST FOR LIFE, Painting Today @ Westergasfabriek

    De tentoonstelling LUST FOR LIFE is heel fraai geworden – een uniek overzicht van schilderkunst anno 2016. Erg leuk als je komt kijken in het Machinegebouw van de Westergasfabriek. We zijn vandaag, zaterdag en zondag open van 11 tot 19:00 uur.

    Lees verder: Kom naar LUST FOR LIFE, Painting Today @ Westergasfabriek
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: