Terugblik op LUST FOR LIFE, Painting Today

Vorige week van 21 tot en met 24 april kon je in het Machinegebouw van de Westergasfabriek de pop-up tentoonstelling LUST FOR LIFE, Painting Today bezoeken. We lieten met de tentoonstelling zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking – dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries.

Lust for Life installatie__MG_6889_NL_low resLUST FOR LIFE maakte deze schilderkunst zichtbaar voor een groot publiek. Kon je er niet bij zijn? Geen nood – alle werken kun je nog zien op deze speciale website: link.

Lust for Life installatie__MG_6776_NL_low res
Mocht je verliefd zijn geworden op een werk en graag willen weten of het nog beschikbaar is, stuur ons gerust een mail (link), we helpen je graag verder.

Lust for Life installatie__MG_6918_NL_low res
Hier een aantal overzichtsfoto’s van de fraaie tentoonstelling, het was een uniek overzicht van schilders uit Nederland met een eigen geluid. Bijna alle werken zijn nieuw en de meeste zijn nog niet eerder getoond. Alle werken waren te koop met de KunstKoop van het Mondriaan Fonds: 100% kunst – 0% rente.

Lust for Life installatie__MG_6886_NL_low res
De tentoonstelling toonde de uitersten in de schilderkunst: abstract en figuratief, vlot naast arbeidsintensief maakwerk; weinig of geen kleur versus veel; improvisatie naast beredeneerd werk; ook zie je riffs op het minimalisme naast nieuw expressionisme. LUST FOR LIFE gaf een levendige, extraverte en uitbundige introductie zijn op de schilderkunst van vandaag. De tentoonstelling werd goed bezocht, we hebben een mooie reeks werken verkocht waarvan een flink aantal met de KunstKoop.

Lust for Life installatie__MG_6000_NL_low res
Heel trots zijn we op de mooie line up van 70 kunstenaars:

Albert Goederond, Albert Zwaan, Anne Forest, Aline Thomassen, Antonietta Peeters, Bettie van Haaster, Britt Dorenbosch, Charlie Roberts, Cindy Moorman, Co Westerik, Coen Vunderink, David Bade, Derk Thijs, Eli Content, Erik de Bree, Erik Mattijssen, Esther Tielemans, Eva Räder, Femmy Otten, Gé-Karel van der Sterren, Hamid El Kanbouhi, Hans Broek, Hans Hoekstra, Harry Markusse, Ina van Zyl, Jan van der Ploeg, Jan Roeland, Janine van Oene, Jantien Jongsma, Jim Harris, Jisan Ahn, Joncquil, Jurriaan Molenaar, Katinka Lampe, Koen Delaere, Koen Vermeule, Lieven Hendriks, Lilian Eliëns, Lon Godin, Malin Persson, Marcel van den Berg, Marie Aly, Marijn van Kreij, Marjolein Rothman, Marjolijn de Wit, Martijn Schuppers, Micha Patiniott, Michael Kirkham, Michiel Hogenboom, Natasja Kensmil, Nour-Eddine Jarram, Pere Llobera, Philip Akkerman, Piet Dieleman, Raquel van Haver, Ronald de Bloeme, Ronald Versloot, Ronald Zuurmond, Ruben Kragt, Rutger van der Tas, Sam Samiee, Sanne Rous, Sarah Verbeek, Saskia Blokzijl, Stijn Peeters, Sven Kroner, Theun Govers, Tim Ayres, Veron Urdarianu, Willem Weisman en Wouter van Riessen.

Lust for Life installatie__MG_6960_NL_low res
We werkten nauw samen met onder andere de volgende galeries: Galerie Fons Welters, Galerie Onrust, andriesse eyck galerie, C&H Artspace, galerie Nouvelles Images, Ron Lang Art, Witteveen Art Centre, Galerie R&R Reuten, Torch Gallery, Gerhard Hofland Gallery, Galerie Bart, Slewe Gallery, Francis Boeske Projects, Galerie tegenboschvanvreden, galerie Fenna de Vries, Galerie Maurits van de Laar, Kers Gallery en Galerie Ron Mandos.


Informatie over de KunstKoop van het Mondriaan Fonds: www.dekunstkoop.nl

De tentoonstelling werd mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Westergasfabriek, JurLights, IJM Colour, Budweiser Budvar en alle galeries en kunstenaars.

Bezoek de speciale website met afbeeldingen van vrijwel alle werken in de tentoonstelling: www.paintingtoday.tumblr.com

Fotografie: Natascha Libbert

Lust for Life installatie__MG_7000_NL_low res

Dank aan alle kunstenaars, galeriehouders en het onvolprezen team We Like Art!

  • Lust For Life – Painting Today – Westergasfabriek

    We Like Art organiseert van 21 t/m 24 april 2016 een grote pop-up show met actuele schilderkunst in het Machinegebouw in de Westergasfabriek. De verkooptentoonstelling geeft een levendig beeld van de veelvormige staat van de schilderkunst anno 2016: van jong aanstormend talent tot internationaal toonaangevende kunstenaars.

    Lees verder: Lust For Life – Painting Today – Westergasfabriek
  • Line Up en affiche van LUST FOR LIFE, Painting Today

    We lieten je begin deze week al weten dat We Like Art van 21 t/m 24 april 2016 een grote pop-up show organiseert met actuele schilderkunst in het Machinegebouw in de Westergasfabriek. We willen met de tentoonstelling laten zien hoe goed de schilderkunst er anno 2016 voorstaat. Ze is alive and kicking - dat blijkt op de dagelijkse werkvloer van veel ateliers en is te zien in de galeries. Lust for Life maakt deze schilderkunst zichtbaar voor een groot publiek.

    Lees verder: Line Up en affiche van LUST FOR LIFE, Painting Today