Nieuwe filmportretten in de maak met Maria Barnas, Jacco Olivier en Rosa Smalen

Afgelopen week maakten we opnamen met Maria Barnas bij galerie Annet Gelink en met Jacco Olivier op zijn atelier in Amsterdam. Beide kunstenaars maakten nieuw werk in opdracht van AMC Kunstzaken. Binnenkort zie je hier het resultaat.

Jacco Olivier studio 1

Maria Barnas doet een mooie poëtische ingreep in de ruimte en op de beeldschermen en Jacco Olivier maakte een videoloop van 4 uur en 40 minuten op een wand van 3 bij 27 meter. Er wordt nog volop gewerkt aan de grote verbouwing in het AMC, op 13 oktober wordt de nieuwe ruimte feestelijk geopend.

Jacco Olivier studio 2

Atelier Jacco Olivier met een kast met honderden paneeltjes

Wij maakten eerder samen met Bart van den Broek van Filmdoc portretten in opdracht van het AMC. Op Vimeo zie je de video’s van Scarlett Hooft Graafland, Merijn Bolink en Roy Villevoye, ze vertellen openhartig over hun werk en over hun bijzondere en opvallende werken in het AMC.