Nieuwe edities van Kees Goudzwaard, Koen Delaere, Marc Bijl, Alexandra Roozen, Ruth van Beek en Vanessa Jane Phaff

Graag je aandacht voor een aantal bijzondere edities. Hopelijk word je net zo blij als wij van het werk van deze mooie reeks kunstenaars: Kees Goudzwaard, Marc Bijl, Ruth van Beek, Vanessa Jane Phaff, Alexandra Roozen en Koen Delaere.

kees-goudzwaard De edities zijn gemaakt door de kunstenaars in nauwe samenwerking met een meesterdrukker en kenmerken zich allemaal door het zoeken naar het optimale en uiterste in diverse druktechnieken.

Hierboven een splinternieuwe Kees Goudzwaard! In de grafiekwerkplaats gebogen over het zeefdrukraam kwam dit werk tot stand: hier moet een tape-je, daar moet een stukje papier en daarover moet precies die strook papier. Het is een prachtig spel met de techniek en de mogelijkheden. Goudzwaard en de meesterdrukker drijven elkaar tot nieuwe vindingen. Het resultaat is een zeefdruk in waanzinnige blauwen die met evenveel precisie gemaakt is als de schilderijen van Kees Goudzwaard, door de oplage van 20 stuks echter ontzettend betaalbaar.

marc-bijl-queen

Marc Bijl pakt weer heerlijk plagerig uit met zijn punk-variatie op Maxima en zijn hard core variatie op het minimalisme van mat en glanzend zwart met glitters.

marc-bijl-burnt

Queen en Burnt after the sun (After Malevich). Bijl is op zijn best als hij aan de haal gaat met iconen. Deze zeefdrukken zijn een heerlijke mix van het betere punkflyergevoel, gruizige Gothic, High Art en Royalty. 2 Drukgangen op zwart gerold papier met een high gloss vlak, elk 33 x 33 cm, afgewerkt met airbrush en met glitters als laatste laag.

vanessa-jane-phaff-kind-ooievaar

Vanessa Jane Phaff, Kind, ooievaar, oplage 35 (2015), lino rubbing, 34,5 x 23,5 cm.

vanessa-jane-phaff-zonder-titel
Fijn om weer werk van deze kunstenaar te zien! Kennen we van Vanessa Jane Phaff vooral van haar hele strakke tekeningen in een klare lijn, deze nieuwe lino rubbings schuren letterlijk en figuurlijk. De linosnede wreef de kunstenaar met de hand op het papier, waardoor geen enkele druk hetzelfde is. Kind, ooievaar is heel direct met krachtige lijnen, het enorme werk Zonder titel juist vervaagd als bonkige houtskool-graffiti.

ruth-van-beek-probe-3

Ruth van Beek drukte een hele serie over handen die iets vasthouden, tonen, koesteren. Oude foto’s met een mooie gepixelde korrel als achtergrond, met een ingreep door de kunstenaar in een knalkleur. Wat was daar en wat is het nu? Een ruwe diamant. Van heel klein (A5) tot behoorlijk groot (A2) en steeds heel subtiel en ingetogen.

ruth-van-beek-probe-5

Deze zeefdrukken van Koen Delaere zijn eigenlijk niet te fotograferen! Ons verraste het enorm om ze in het echt te zien, de neon gekleurde randen, de vibrerende patronen, een sterk staaltje vrij onderzoek binnen strenge randvoorwaarden waar we Koen van kennen!

koendelaere-zeefdruk-zt2013-12_13

Het is een serie van 12 stuks, per werk zijn er 15 gemaakt. (klik op de foto voor vergroting)

alexandra-roozen-axis-11

Bijzondere etsen van Alexandra Roozen. Waarbij het proces op de etsplaat een enorme uitdaging vormde. Elke ets in deze reeks van 12 gaat uit van herhaling maar is anders en dus eigenlijk uniek. Met 100 (!) roterende etsnaalden werd het beeld gemaakt. De foto hierboven is een impressie van 1 ets – er zijn 12 verschillende. Het diepe zwart van de lijnen is ook hier fotografisch niet vast te leggen, maar wat zijn etsen toch mooi en gevoelig. Het hele project kenmerkt zich door uiterst serieuze research en speelsheid tegelijk.

axis-alexandra-roozen

Ook bijzonder hoe de kunstenaar de etsplaat op het papier heeft geplaatst, helemaal onderin, waardoor er ongemerkt een soort neergaande beweging in het beeld ontstaat. Droge naald techniek, elk 108 bij 78 cm.

Een aantal edities is in het echt te bekijken op ons kantoor in Amsterdam, we zijn op afspraak te bezoeken op de LeliĆ«ndaalstraat 4 vlakbij Amsterdam CS en Westerdok. Ook kunnen we je grote afbeeldingen en detailfoto’s mailen. Stuur ons een bericht.

 • Marc Bijl

  Queen (2013)
  € 350,-

 • Marc Bijl

  Burnt by the Sun (after Malevich)
  € 350,-

 • Kees Goudzwaard – Cape, 2000

  Kees Goudzwaard (1958, Utrecht) is een zeldzame illusionist met papier, tape en doek. Wat hij maakt lijkt zo bedrieglijk echt, dat je echt drie keer moet kijken of dat plakbandje niet gewoon een echt plakbandje is. Hij geeft een verbluffend nieuwe definitie van wat reflectie, transparantie, werkelijkheid en illusie zijn in een wereld waarin je alles na kunt maken en toch weer niet.

  Lees verder: Kees Goudzwaard – Cape, 2000
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: