We Like Art toegelaten tot de KunstKoop van het Mondriaan Fonds

Yes - goed nieuws! We Like Art kan jou met ingang van vandaag de KunstKoopregeling aanbieden bij je aankoop van een kunstwerk. Zie je op de site of op onze tentoonstellingen een kunstwerk dat 750 euro of meer kost, dan kun je gebruik maken van deze mooie regeling. Je kunt dan renteloos lenen voor je aankoop, want het Mondriaan Fonds betaalt je rente. Je wil vast weten hoe dit werkt. We nemen het graag even met je door! ;)

Wat is de KunstKoop?

De KunstKoop is een nogal gunstige regeling van het Mondriaan Fonds die je in staat stelt werk te kopen van de voorhoede van de Nederlandse kunstwereld. Let op: Geld lenen kost in dit geval geen geld.

Hoe gunstig is de KunstKoop?

Als kunstkoper betaal je niet het totaalbedrag ineens, maar sluit je een renteloze lening af. Dus als je popelt om een werk te kopen dat je raakt dan betaal je 10% aan, en vervolgens los je maandelijks in maximaal drie jaar tijd de rest van het bedrag af… zonder dat je rente hoeft te betalen. Hiervoor heeft het Mondriaan Fonds een overeenkomst afgesloten met ABN AMRO. Het Mondriaan Fonds vergoedt de rente voor de lening direct aan de bank: 100% kunst | 0% rente. Gratis lenen voor je kunstaankoop.

Kan ik bij We Like Art gebruik maken van de KunstKoop?

Ja. Het Mondriaanfonds heeft ons toegelaten tot de KunstKoop om een nieuw publiek te bereiken voor deze gunstige regeling. Naast We Like Art doen zo’n 120 galeries mee verspreid over het hele land. We Like Art en de deelnemende galeries zijn door het Mondriaan Fonds geselecteerd op onder meer professionaliteit en hun tentoonstellingsprogramma. En dat is een behoorlijk strenge toetsing… wat de kwaliteit van de gepresenteerde kunstenaars ten goede komt.

 

Foto: Johan Nieuwenhuize

Hoe werkt het?

Als je via ons een werk koopt dan ontvang je per post een factuur voor 10% van het aankoopbedrag en de aanvraagformulieren voor jouw KunstKoop-lening. De bank heeft verschillende gegevens van je nodig om je aanvraag te beoordelen. Het blijft natuurlijk wel een persoonlijke lening die je aangaat bij de ABN AMRO. Na inzending wordt je aanvraag binnen 2 weken beoordeeld. Dan stort de bank de overige 90% op onze rekening en kunnen we direct de kunstenaar uitbetalen. Jij gaat drie jaar lang maandelijks afbetalen aan de ABN AMRO en het kunstwerk hangt al bij je thuis.

Stel: ik wil iets kopen, hoe bereken ik dan wat ik maandelijks moet afbetalen?

Dat kan al voor de prijs van een sport- of telefoonabonnement. Hier staat een handig schema dat de maandbedragen voor je uitrekent: link

Waar kan ik alle informatie over de KunstKoop nog eens nalezen?

Check de speciale KunstKoop pagina op We Like Art: www.welikeart.nl/kunstkoop

 

  • Mooie score: 110 kunstkopers per maand maken gebruik van de KunstKoop van het Mondriaan Fonds

    Goed nieuws voor de KunstKoop. Het aantal mensen dat gebruik maakt van een renteloze lening bij hun kunstaankoop blijft stabiel. Dit blijkt uit een onderzoek naar de hedendaagse kunstmarkt, dat werd uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Galerie Associatie (NGA) in samenwerking met het Mondriaan Fonds en het ministerie van OCW.

    Lees verder: Mooie score: 110 kunstkopers per maand maken gebruik van de KunstKoop van het Mondriaan Fonds