Bijzondere aanbieding: Prince Claus Fund PhotoBox

De Prince Claus Fund PhotoBox is een verzameling van foto’s in een door Irma Boom vormgegeven map van acht internationaal gerenommeerde fotografen. Deze fotografen zijn allen partner van het Prins Claus Fonds of laureaten van de Prins Claus Prijs. Vanuit hun verbinding met het Fonds hebben deze pioniers uit de fotografie hun werk ter beschikking gesteld aan deze fotomap.

Met de aankoop van deze Prince Claus Fund PhotoBox steun je talentvolle fotografen die wereldwijd in moeilijke omstandigheden werken. De opbrengst gaan naar de ontwikkeling van documentaire fotografieprojecten in gemarginaliseerde gemeenschappen dankzij een samenwerking tussen het Prins Claus Fonds en Magnum Foundation.

Dayanita Singh, Museum of Trophies, India, 2014

De Prince Claus Fund PhotoBox weerspiegelt de moeilijke omstandigheden waarin de deelnemende fotografen wonen en werken. Zo legt Yto Barrada in haar oeuvre de nadruk op thema’s als migratie en massatoerisme en de gevolgen daarvan op de Marokkaanse samenleving. Zanele Muholi, nu prominent te zien in het Stedelijk Museum, doorbreekt met haar intieme portretten taboes over geweld tegen seksuele minderheden in Zuid-Afrika. En Akram Zaatari belicht de persoonlijke verhalen achter de foto en het belang hiervan in het documenteren van de complexe Libanese geschiedenis.

Akram Zaatari, Twenty Eight Nights and A Poem. Accessories at Studio Shehrazade, Saida, Lebanon, 2012

Zanele Muholi, Nathi Dlamini at the After Tears of Muntu Masombuka’s funeral. KwaThema, Springs, Johannesburg, 4 January 2014

Over het Fonds: het Prins Claus Fonds gelooft dat cultuur een basisbehoefte is en ondersteunt kunstenaars in gebieden waar vrijheid van creatieve expressie ontbreekt of beperkt is. Het Fonds creëert mogelijkheden door het bouwen en versterken van de creatieve kracht van mensen en gemeenschappen. .

Yto Barrada, Radiateurs à grimpants (Radiators holding down the vine), MA01132, Tangier, Morocco, 2010

Verkoop informatie

De fotobox is verschenen in een oplage van 75 exemplaren. De 8 foto’s zijn genummerd en voorzien van een handtekening van de fotograaf. De prints zijn gemaakt door fotolab De Verbeelding, in Purmerend. De box is 40 x 50 cm groot. De prijs is € 4.500,-.

Maar – goed nieuws – de aankoop van de Prins Claus Fund PhotoBox is in Nederland aftrekbaar van de belasting.

In Nederland is € 3.800,- van de totale prijs aangemerkt als gift en daarmee is het grootste gedeelte van de aanschaf aftrekbaar van de belasting. Je ontvangt een factuur waarin het giftelement apart vermeld wordt en dat je kunt gebruiken voor je belastingaangifte. Kortom een prachtige deal waar je ook nog eens een mooi doel mee ondersteunt!

Mail ons als je interesse hebt in de laatste boxen die nog beschikbaar zijn: link

 

De map bevat foto’s van de volgende fotografen: Zanele Muholi, Santu Mofokeng, Yto Barrada, Rena Effendi, Akram Zaatari, Van Leo, Dayanita Singh en Maya Goded. Irma Boom ontwierp de fraaie box.

Santu Mofokeng, Senaoane, Soweto, South Africa, 2008

Maya Goded, The prince of Zapotitlán, Zapotitlán, Oaxaca, Mexico, 2010

Overzicht van de foto’s uit de fotomap.

Van Leo, Self-portrait, Cairo, Egypt, 1 July 1945 Van Leo Collection: AIF/ Van Leo, © Arab Image Foundation

De fotograaf Van Leo werd in 2000 (2 jaar voor zijn overlijden) onderscheiden met een Prins Claus Prijs. Volgens de jury van het Prins Claus Fonds vormen de portretten die hij maakte van filmsterren, gewone mensen en zichzelf een uniek document van de multiculturele samenleving van Caïro in de tweede helft van de 20e eeuw.

Overzichtsfoto’s: Maarten van Haaff

 

  • Prince Claus Fund PhotoBox (2016)
    Uitverkocht

Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: