Michiel Hogenboom – Echo Beach – nieuwe aquarellen

ECHO BEACH - een serie nieuwe aquarellen van Michiel Hogenboom over houdingen van baadsters en zwemmers op het strand. Een teder ballet van ongedwongen poses - maar ook met de suggestie van geschonden privacy. De aquarellen verhouden zich als gitaar-riffs met een kunstgeschiedenis vol van bekeken baadsters - of eigenlijk - baadsters die zich onbekeken wanen.

Michiel Hogenboom toont met een nieuwe reeks aquarellen een parade van herkenbare alledaagse houdingen van zwemmers en baadsters. Deze baadsters op Echo Beach zijn gemaakt met vloeiende partijen acryl-inkt op dik lompenpapier. De beelden zijn losjes gebaseerd op paparazzi- en voyeurfotografie.

 

 

Het afbeelden van vrouwen die zich onbespied wanen is een oud gegeven in de schilderkunst. Denk bijvoorbeeld aan de baadsters van Rembrandt (Bathsheba en de badende vrouw) of aan Bonnard en Degas die virtuoos de intimiteit van het baden, afdrogen en haren borstelen in hun werk een plek gaven. Zeker ook de aquarellen van August Rodin zijn van invloed geweest op deze reeks baadsters.

 

ECHO BEACH, speciale editie, 30 x 40 cm, piezografie, oplage 50

 

In de serie Echo Beach gebruikt Hogenboom mediabeelden als vertrekpunt, beelden die met een paar muisklikken te bereiken zijn. De blik op de vrouw die zich onbekeken waant is inmiddels al lang niet meer het exclusieve domein van partners en kunstenaars. Voyeuristische beelden zijn heel gangbaar geworden.

 

 

Hogenboom neemt in de serie Echo Beach moreel geen stelling, maar toont de poëzie achter de geschonden privacy. Achter het gluren schuilt een teder ballet van ongedwongen poses. De reeks Echo Beach gaat over de medeplichtige blik van de kijker en de soevereine baadster.

 

 

Alle werken zijn 32 bij 40 cm op zuurvrij lompenpapier. Met de inkomsten van de verkoop van deze aquarellen gaat Hogenboom aan het werk met een reeks grote Echo Beach schilderijen – in zijn nieuwe atelier in de voormalige sorteerhal van het postkantoor in Nieuw Vennep.

 

ECHO BEACH, aquarellen op zuurvrij lompenpapier, 32 x 40 cm

Maak je keuze door ons te je favoriete aquarel met nummer te mailen: LINK. In deze mail kun je ook gelijk je adresgegevens opgeven, zodat het werk in een stevige verpakking naar je verzonden kan worden.

 

De aquarellen kunnen op verzoek ingelijst worden en opgehaald worden.

 

Klik hierboven voor een beeldvullende online catalogus van de baadsters op Echo Beach.

Of bekijk ze hieronder allemaal (klik op de afbeelding voor een vergroting):

 

Echo Beach #01 VERKOCHT

 

Echo Beach #02 – VERKOCHT

 

Echo Beach #03 VERKOCHT

 

Echo Beach #04

 

Echo Beach #05  – VERKOCHT

 

Echo Beach #06 – VERKOCHT

 

Echo Beach #07

 

Echo Beach #08 – VERKOCHT

 

Echo Beach #09

 

Echo Beach #10

 

Echo Beach #11 – VERKOCHT

 

Echo Beach #12 – VERKOCHT

 

Echo Beach #14 – VERKOCHT

 

Echo Beach #16 VERKOCHT

 

Echo Beach #17 – VERKOCHT

 

Echo Beach #18 – VERKOCHT

 

Echo Beach #19

 

Echo Beach #20

 

Echo Beach #21 – VERKOCHT

 

Echo Beach #22 – VERKOCHT

 

Echo Beach #23

 

Echo Beach #24 – VERKOCHT

 

Echo Beach #25

 

Echo Beach #26

 

Echo Beach #27 – VERKOCHT

 

Echo Beach #28

 

Echo Beach #29 – VERKOCHT

 

Echo Beach #30

 

Echo Beach #31 – VERKOCHT

 

Echo Beach #33 – VERKOCHT

 

Echo Beach #34 – VERKOCHT

 

Echo Beach #35

 

Echo Beach #36 – VERKOCHT

 

Echo Beach #37

 

Echo Beach #38

 

Echo Beach #39 – GERESERVEERD

 

Echo Beach #40

 

ECHO BEACH, aquarellen op zuurvrij lompenpapier, 32 x 40 cm, € 350,- per werk ( + € 8,60 verzending), € 475,- inclusief lijst

Maak je keuze door ons je favoriete aquarel met nummer te mailen: LINK.

In deze mail kun je ook gelijk je adresgegevens opgeven, zodat het werk in een stevige verpakking naar je verzonden kan worden.

De aquarellen kunnen op verzoek ingelijst worden en opgehaald worden in Haarlem of Amsterdam. De beschikbare aquarellen zijn op afspraak te bekijken bij ons op kantoor.

(fotografie: Peter Cox)

 

 

  • Michiel Hogenboom

    Echo Beach #1/#40 (2017)
    € 475,-

  • Michiel Hogenboom

    Sun is out (2016)
    € 8400,-

  • Michiel Hogenboom

    Echo Beach, speciale editie (2024)
    € 200,-

  • Michiel Hogenboom – Baadsters op Echo Beach

    Leuk om hier op de site eens werk te tonen van kunstenaar en We Like Art blogger Michiel Hogenboom. Samen met Carolien Smit de drijvende kracht achter dit blog en alle tentoonstellingen.

    Lees verder: Michiel Hogenboom – Baadsters op Echo Beach
  • Michiel Hogenboom – Bottom-Dwelling – monotypes

    99Uitgevers/Publishers gaf onlangs de catalogus Saltwaterbleeders uit van Michiel Hogenboom (Oegstgeest, 1967), prachtig vormgegeven door Mart. Warmerdam. Hogenboom (kunstenaar en We Like Art blogger) borduurt hiermee voort op zijn in 2001 verschenen gelijknamige boek. Op Art Amsterdam presenteert 99Uitgevers deze nieuwe catalogus en toont ook 8 monotypes die de kunstenaar er speciaal bij maakte.

    Lees verder: Michiel Hogenboom – Bottom-Dwelling – monotypes