Leuk nieuws! We Like Art @ DE.GROEN

Zeker leuk nieuws! We gaan een grote presentatie maken met werk van meer dan 75 kunstenaars bij Collectie DE.GROEN in Arnhem. Zet het vast in je agenda: Zaterdag 14 september is de feestelijke Grand Opening.

We Like Art is komend najaar te gast bij Collectie DE.GROEN. In de zalen van het monumentale gebouw in de binnenstad van Arnhem maken we samen een groot overzicht van toonaangevende kunstenaars: we tonen keramiek, fotografie, schilderkunst en kunstenaarsedities. Het wordt een extraverte en uitbundige introductie op de kunst van dit moment.

 

Berndnaut Smilde @ DE.GROEN

We Like Art en DE.GROEN willen het plezier van kunst beleven en kopen overdragen op de bezoeker. Alle werken in de tentoonstelling zijn te koop, met prijzen vanaf
€ 300,-. Diverse kunstwerken zijn te koop met de KunstKoopregeling van het Mondriaanfonds.

 

Collectie DE.GROEN, Arnhem, foto: Jan de Vries

Collectie DE.GROEN

In 2017 openden kunstenaars en verzamelaars Marjolein de Groen en Peter Jordaan een vier etages, ruim 1.200 vierkante meter tellend expositiecomplex. Het voormalige bankgebouw is na een intensieve verbouwing tot een huis voor de kunst gemaakt.

Op de begane grond worden 4 tentoonstellingen per jaar geprogrammeerd. De vrije toegang en de bar, restaurant en terras van Collectie DE.GROEN maken het een laagdrempelige tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst midden in het stadscentrum van Arnhem.

De collectie zelf op de eerste verdieping is te bezoeken met een rondleiding, deze kan gepland worden op de website: www.collectiedegroen.nl

 

Restaurant Collectie DE.GROEN, foto: Jan de Vries

75 Kunstenaars – een indrukwekkende line-up

Er zal werk te zien zijn van onder meer Paul Kooiker, Scarlett Hooft Graafland, Misha de Ridder, Gijs Assmann, Maria Roosen, Erik Mattijssen, Jan van der Ploeg, Koen Delaere, Katrin Korfmann, Koen Vermeule, Theo Jansen, Hadassah Emmerich, Esther Tielemans, Berndnaut Smilde en Kees Goudzwaard.

Maar ook tonen we Willem Weismann, Katrin Korfmann, Wieteke Heldens, Lieven Hendriks, Marjolein Rothman, Isabelle Wenzel, Marleen Sleeuwits, Koen Taselaar, Marjolijn de Wit, Anouk Kruithof en vele anderen.

In de volgende nieuwsbrief maken we de complete deelnemerslijst bekend. Het wordt weer smullen. Een goede reden om weer eens af te reizen naar Arnhem. 😉

 

DE.GROEN, hekwerk van Alphons ter Avest

PICK ME!

We Like Art @ DE.GROEN, Arnhem, 14 september t/m 22 december 2019
Grand Opening zaterdag 14 september, 16-19 uur.

DE.GROEN
Weverstraat 40
6811 EM Arnhem

 

Collectieopstelling, foto’s: Ivonne Zyp

 

  • We Like Art Shows

    We streven er naar om elk jaar 1 of 2 keer op te duiken met een spannende tijdelijke tentoonstelling. Hieronder lees je waar we de afgelopen 10 jaar zoal te zien zijn geweest. Van de Westergasfabriek tot en met Art Rotterdam en de Bijenkorf.

    Lees verder: We Like Art Shows
Als eerste informatie ontvangen over nieuwe edities en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief: