MARC MULDERS | Lilies of the Field

Speciaal bij We Like Art: twee schilderijen van Marc Mulders voor een aangepaste prijs. Mulders werkte afgelopen zomer aan een serie kleine schilderijen: Lilies of the Field (2020).

Marc Mulders, Baest 2020

Marc Mulders (Tilburg, 1958) – ooit de Angry Young Painter – die met CNN op de achtergrond zich afbeulde in zijn atelier met olieverf, karrevrachten lelies, zonnebloemen en vers geschoten fazanten is al jaren een gelouterd en veelzijdig kunstenaar – en zeer productief als schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier.

Zijn werk zit in talloze museale collecties en elke maand toont hij zijn werk wel ergens in het land in een tentoonstelling. Vorige week verscheen een prachtig boek met een overzicht van zijn werk uit de afgelopen 40 jaar.

Onlangs toonde De Pont in Tilburg een keuze uit zijn lange oeuvre. Het was zwaar genieten van de tentoonstelling met zinderend oud en nieuw werk. Mooi om de ontwikkeling van de kunstenaar in zijn werk te zien.

 

Marc Mulders, Atelier 2020

Mulders wordt beschouwd als één van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van dit moment. Zijn oeuvre wordt bepaald door de eeuwige cyclus van leven en dood. Bloemen, dood wild, vissen en gevogelte zijn daarbij steeds terugkerende onderwerpen, die hij in zeer uiteenlopende technieken vastlegt.

In veel van zijn werk stelt de kunstenaar de bloem centraal, in al haar facetten: van ontluiken en opbloeien tot het verwelken en afsterven. Hij schildert in pasteuze verf, nat-in-nat, in weelderige lagen. Ook deze schilderijen Lilies of the field fonkelen als korstig koraal. De geur van olieverf komt je tegemoet als je ze bekijkt.

 

Marc Mulders, Lilies of the Field. Nr. 3., 40 x 40 cm

Mulders reageert in zijn werk van de laatste jaren op de bloemenweide rond zijn atelier in Baest. De tuin als metafoor speelt sowieso een grote rol in zijn oeuvre. Over Lilies of the Field (een serie van 4 schilderijen) zegt hij:

“Van de bleke Koningslelie ontleen ik het welhaast overstralende licht en verdeel het in olieverfstreken en componeer een wit wapen tegen de duisternis.”

 

Marc Mulders, Lilies of the Field. Nr. 2.,40 x 40 cm

Van dichtbij bekeken zie je dat Marc Mulders een ongelooflijk goede schilder is. De dikke olieverf is virtuoos opgebracht met kleine hand en polsbewegingen, je ziet de dartele kwaststreken in de natte verf. Vreemde groenen en paarse kleuren zijn dienend aan de opvlammende blauwen, gelen en oranje toetsen. Het zijn een soort speelse all-over schilderijen zonder echte boven- of onderkant. In de verte doen de werken een beetje denken aan hoe de schilder Bonnard zijn tuin schilderde, bomvol informatie op de vierkante centimeter.

 

Het atelier van Marc Mulders ligt aan een veld van zelf gezaaide bloemen.

Goed om te weten, de schilderijen hebben een soort innerlijke gloed die lastig te fotograferen is. In onze webshop hieronder zie extra foto’s per schilderij die een idee geven van de het oppervlak van de doeken.

 

Portret van Marc Mulders uit de reeks Hollandse Meesters door Jeroen Berkvens.

We zijn heel blij dat Marc Mulders speciaal voor We Like Art deze 2 prachtige schilderijen beschikbaar stelde. Binnen een mum van tijd waren beide werken verkocht in onze webshop. Er hadden zich dan ook al van tevoren meer dan 70 liefhebbers gemeld. 😉

Mocht je hebben misgegrepen – als je ons een bericht stuurt dan houden we je een volgende keer als eerste op de hoogte van nieuw werk van Marc Mulders bij We Like Art. In het najaar presenteren we een reeks aquarellen. Als je ons een berichtje stuurt dan brengen we je straks als eerste op de hoogte.

 

UPDATE november 2020: de reeks van 20 aquarellen die Marc Mulders maakte voor We Like Art is uitverkocht. Mocht Marc in de toekomst nog eens nieuw werk maken, mail ons gerust, dan zullen we je informeren.

 • Marc Mulders

  Lilies of the field. Nr. 3. (2020)
  Uitverkocht

 • Marc Mulders

  Lilies of the field. Nr. 2. (2020)
  Uitverkocht

 • Ouroboros | een nieuwe serie aquarellen van MARC MULDERS

  Speciaal voor We Like Art maakte Marc Mulders een nieuwe reeks aquarellen: 'Ouroboros'. Eén van de oudste mythische symbolen ter wereld. Het komt voor in de Azteekse mythologie, de Chinese mythologie en in vele andere. Het is een afbeelding van een slang of een draak die in zijn eigen staart bijt (deze opeet) en op die manier een eeuwige cirkel vormt.

  Lees verder: Ouroboros | een nieuwe serie aquarellen van MARC MULDERS